Wiggins, Froome? Wiggins, Froome?

Wiggins, Froome?

Det er spørsmål pressen har stilt til sine lesere den siste uka.

Egentlig burde det være enkelt, all den til Bradley Wiggins allerede har begynt å feste sine klør rundt La Maglia Rosa i giroen.

Men dette utsagnet:

- Vel, jeg skal forsvare den (Tour de France-tittelen). Og det har vært meningen hele tiden. Det er bare at lagledelsen må bestemme hvem som er kaptein, svarte Wiggins til TV 2 Sporten.

Det framprovoserte en pressemelding fra lagkompis Chris Froome der han påberopet seg kapteinsbindet foran det franske etapperittet.

- Begge er gode nok til å vinne
Nå har tilsvaret kommet fra Sky-sjef Dave Brailsford.

- Vi er i en fantastisk posisjon. Vi har to av de beste sammenlagtrytterne i verden. Begge er gode nok til å vinne rittet, innleder Brailsford overfor Team Skys hjemmeside.

Han fortsetter:

- Siden sesongstart har Bradleys sesongopplegg vært fokusert rundt spesifikk trening for å vinne giroen, og deretter kjøre Tour de France. Chris har hele veien fokusert på å vinne Tour de France, klargjør Brailsford.

Sjekket ut Mont Ventoux
Sky og Wiggins vant søndagens lagtempo i Giro d’Italia foran Movistar og Astana.

Det ga Salvatore Puccio ledetrøyen, med «Wiggo» på plassen bak i sammendraget.

Froome var på sin side i Frankrike og gjorde unna en rekognoseringsjobb på Mont Ventoux og den 15. etappen i årets Tour de France.

27-åringen har imponert stort denne sesongen med sammenlagtseirer i Tour of Oman, Critérium International og Tour de Romandie.

Brailsford forteller at planen med å kjøre for Froome i Tour de France, ble lagt langt tilbake i tid.

- Det er viktig for meg å presisere at vi drar til Tour de France med én leder. Planen vår har siden nyåret vært at Chris skal lede Tour de France-laget vårt.

Arvesen: - Vi har full kontroll
I forrige uke snakket procycling.no med Kurt Asle Arvesen om gnisningene i Sky-leiren.

Les også: - Det er ingen intern maktkamp mellom Wiggins og Froome

Han ba folk ta det med ro og presiserte at britene har orden i egne rekker sju og en halv uke før tourstarten på Korsika.

- Folk der ute kan slappe helt av på Sky sine vegne. Vi har fullstendig kontroll foran Tour de France. Det er ingenting å bekymre seg for. Det er interessant å se at det er så mange eksperter der ut som mener mye og mangt, men dette er mediemat uten like, sier Arvesen til procycling.no.

- Medieskapt eller skapt for mediene?

- La meg bare si at det er gøy at sykkeleksperter uttaler seg om sykkel og Sky. Det er jo det vi lever av, at våre egne ryttere blir promotert.

Nå har Brailsford i hvert satt en foreløpig sluttstrek for debatten.