*Nettavisen* Sport.

Sky henter ny klatrer

Foto: TIm de Waele (©TDWSport.com)

Det britiske laget ruster opp til kamp i fjellene.

28.09.12 17:38

Team Sky fokuserer mye på treukersrittene før neste sesong.

Fra før av er blant annet Vasili Kiryienka og Dario Cataldo hentet til storlaget, og fredag presenterte laget en ny klatrer.

David Lopez er nemlig klar for de sortkledde, etter seks sesonger i laget som nå heter Movistar.

Den 31 år gamle spanjolen har syklet 11 treukersritt tidligere, og er trolig hentet for å assistere Skys kapteiner i fjellene.

Da den rutinerte spanjolen fikk vite at Sky var interessert i ham, var valget lett.

- Jeg er veldig glad for å ha signert for Team Sky. Det siste året har vært utfordrende og jeg er veldig klar for å starte på et nytt kapittel i min karriere, i et moderne og nytenkende lag, sier Lopez til lagets hjemmeside.

- Med en gang Sky kontaktet meg, var det ingen jeg heller ville signere for, og jeg ønsker å jobbe så hardt jeg kan for å få suksess med laget. Mesteparten av tiden vil det være for andre, men dersom sjansen byr seg for meg, vil jeg definitivt prøve å ta den. Det viktigste er imidlertid at alle er glad for min jobb.

Selv om det er et helt nytt lag for Lopez, kjenner han flere av rytterne fra før.

- Jeg har allerede et spesielt forhold til ryttere som Xabier Zandio, Rigoberto Uran og Sergio Henao, samt at Nicolas Portal (sjef i Sky, journ.anm) er en god venn av meg. Men jeg ønsker å få mange flere venner her, og virkelig integrere med i laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.