Gå til sidens hovedinnhold

Sky jakter Vuelta-seier

- Det vil være skuffende å bli nest best, sier Bradley Wiggins fra Team Sky.

Geox-rytteren Juan José Cobo tok ledertrøyen fra Bradley Wiggins på etappen til legendariske Angliru. Selv om Team Sky-duoen visste hvor sterk Cobo var ble Chris Froome overrasket over at de ikke hentet Cobo.

- Vi visste Cobo var en av de største truslene etter forrige etappe, vi visste at han ville ta igjen tapt tid, uttaler Froome til Cycling Weekly.

Den kenyanskfødte briten ble mektig imponert over Cobos tråkk opp en av sykkelsportens mest fryktede stigninger.

- For å være ærlig trodde jeg vi skulle kjøre han inn, sakte, men sikkert. Men det skjedde ikke, i stedet var det han som økte, fortsetter Sky-rytteren.

Wiggins: - Avstanden er minimal
Bradley Wiggins var Skys opprinnelige kaptein i Vuelta a España, men ettersom Froome er i sitt livs form har det britiske laget to gode kort foran rittets seks siste etapper.

- Avstanden er minimal og noen vanskelige etapper gjenstår. Ingenting er avgjort, sier Wiggins ifølge wielerland, men innrømmer at rytterne har reflektert minimalt over fremtiden.

- Vi har sett frem mot hviledagen. Det har vært et brutalt ritt. Jeg tror ikke noen av oss har tenkt nøye over fremtiden, forteller han utdypende.

Det som skulle være forberedelse til temporittet i verdensmesterskapet i København har nærmest blitt en suksessferd for Wiggins, han og Team Sky vil nå gjøre alt for å stå øverst på seierspallen i Madrid.

- Vuelta a España er en del av forberedelsene til temporittet i VM, men det er fortsatt skuffende å være nummer to. Så vi vil gjøre det vi kan for å være nummer én i Madrid, uttaler briten til velonation.

Strid om Froomes signatur
Chris Froome (Team Sky) var ikke en vinnerkandidat slik som Wiggins var før Spania rundt startet. Hans Vuelta-innsats har gjort at lag som GreenEdge og Lotto har kastet seg inn i kampen om rytterens signatur.

- Vuelta a España har vært en utrolig læringsprosess for meg for å bli en sammenlagtrytter. Det har vært overveldende fra starten av, forteller Froome.

Sky-mannen er inne i sitt andre år i Team Sky. Før det kjørt han to år for Barloworld og ett år i Team Konica Minolta.

- Bradley har lært meg å være konservativ. Det er det som har hjulpet meg de siste par dagene, for å vise at tempoetappen ikke var ren flaks, sier han.

Sammendraget foran de seks siste etappene:
1. Juan Jose Cobo (Geox-TMC) 59.57,16
2. Chris Froome (Team Sky) +20
3. Bradley Wiggins (Team Sky) +46
4. Bauke Mollema (Rabobank) +1,36
5. Maxime Monfort (Leopard Trek) +2,37
6. Denis Mensjov (Geox-TMC) +3,01
7. Jakob Fuglsang (Leopard Trek) +3,06
8. Vincenzo Nibali (Liquigas) +3,27
9. Jurgen van den broeck (Omega Pharma-Lotto) +3,58
10. Wout Poels (Vacansoleil) +4,13

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus