Gå til sidens hovedinnhold

- Sky matchet Boasson Hagen feil

Det hevder mannen som hentet supertalentet til det britiske storlaget.

PINEROLO (procycling.no): Edvald Boasson Hagen har alltid vært unik. Det er det ingen som sier i mot.

Og endelig har det løsnet.

Australske Scott Sunderland var sentral da Edvald signerte for Team Sky før 2010-sesongen. Sunderland jobber ikke lenger for Team Sky, men kjenner Edvald godt.

- Nå ser vi Edvald skinne. Vi ser talentet hans komme ut, stråler han til procycling.no.

- Da jeg hentet inn ryttere til Team Sky var Edvald en rytter som jeg hadde merket meg allerede før han ble proff.

Bli venn av procycling.no på Facebook - og bli med i trekningen om en signert Boasson Hagen-trøye!

- Sky gjorde ikke ting riktig
Men skal vi tro Sunderland har ikke alt blitt gjort riktig for Edvald.

- Han hadde det tungt i fjor. Folk (i Team Sky) gjorde ikke det riktige med han i laget, men det har blitt snudd i år, forklarer han.

- Hva ble gjort feil?

- Det var for mye som ble gjort for fort. Alt det grunnleggende burde blitt gjort først. Det var et nytt lag, bare nye ryttere. Det var mye som foregikk.

Sunderland tegner et kjent bilde av Edvald. Ung, beskjeden og med et behov for trygghet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke overrasket
- Edvald er en rytter som trenger folk han kan stole på. Som kan støtte han. Også trenger han folk som er rolige rundt han, han liker ikke stressede personer. Det er da Edvald prester best, forklarer Sunderland.

I likhet med Gino van Oudenhove er ikke Sunderland overrasket over suksessen.

Les også: - Edvald ga meg tårer i øynene

- Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Det som gleder meg spesielt er å se hvor sterk han er mentalt. I går kjørte han fantastisk, men han taper mot en landsmann. Edvald sier ikke bare: «Det er sånt som skjer, det var min beste sjanse og jeg har alt vunnet en etappe». Nei, Edvald kommer tilbake og tar revansje. Han gjør på mange måter det samme som i går, bare at han klarer det denne gangen. Det er utrolig. Dette er den ekte Edvald.

Overstadig glede i Sky-leieren
Også i Team Sky-leieren satt superlativene løst. Lagets sjef, Dave Brailsford, var overlykkelig da procycling.no snakket med han etter etappen.

- Dette ligner Edvald. Den første etappen han vant var en hard spurt. Nå vant han en hard etappe alene. Han beviser at han er en allrounder. Det var rett og slett en fantastisk seier. Det finnes ikke en bedre måte å få en etappeseier på. Jeg er overlykkelig på Edvalds vegne, forteller Brailsford til procycling.no.

Les også: Edvalds herlige revansje

Da Bradley Wiggins veltet ut av Tour de France dagen etter at Boasson Hagen vant den sjette etappen, forandret alt seg for Team Sky.

De forlot fokuset med å passe på Wiggins, og gikk på offensiven. Det har virkelig betalt seg. Det er også noe Brailsford erkjenner.

- Jeg tror vi kunne hatt samme suksess med Wiggins. Vi hadde som mål å vinne etapper, men du har helt rett. Wiggins kunne vært godt med i sammendraget, og da hadde vi nok kjørt litt mer forsiktig. Men han er ute, og Edvald vant igjen. Det er det som er dagens realitet, reflekterer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kan ikke glemme skadene
Da vi konfronterte team-sjefen med uttalelsene til Scott Sunderland, kommenterte han dem ikke direkte, men tegnet sitt bilde av situasjonen.

- Han er i en god posisjon. Edvald er et vanvittig naturtalent. Jeg tror det handler om selvtillit. Vi kan ikke glemme alle skadene han har hatt. Det tar tid å komme seg. Han er fenomenal og det handler om stabilitet.

Edvalds enorme suksess danner også grunnlag for å stille spørsmål om rollen hans i laget er sentral nok.

- Edvald sykler for oss. Han er en nøkkelspiller, han får muligheter hele tiden. Vi snakker om klassikere, ukelange etapperitt. Han er så god at han får muligheter uansett hvor han er. Min oppgave er å sørge for at mulighetene hans blir oppfylt, forklarer briten.

Lars Petter Nordhaug: - Vi kommer til å se mye mer fra Edvald

Ikke enig
Gino Van Oudenhove er ikke enig med Edvalds nåværende sjef.

- Jeg synes de har satset litt lite på han. Han bør være den de kjører for, slår Van Oudenhove fast, før han legger til: - Men på grunn av skader og sykdom har det ikke blitt slik. De må gi sjanser til andre da.

Og med ryktene om Mark Cavendish til Team Sky, kan det bli trangt om plassen der i 2012. Edvald er under kontrakt med det britiske laget også neste sesong.

- Det er ikke sikkert Cavendish kommer dit, vi får se, avslutter Van Oudenhove til procycling.no.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (20. juli) :

Hvilket familieforhold er det mellom Nicolas Roche og den legendariske syklisten Stephen Roche?

1) Nicolas er Stephens nevø

2) Nicolas er Stephens sønn

3) Det er ikke noe familieforhold

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Signert Team Sky-trøye fra Edvald Boasson Hagen

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken