RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Sky-rytterne ser ut som godteposer»

Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
- Det er rimelig sjokkerende, sier Kurt Asle Arvesen om de oppsiktsvekkende hjelmene.

LIÈGE (procycling.no): Hva er dette? Gule hjelmer på Team Sky?

Det var mange som ikke skjønte bæret da Sky-laget rullet ut med sitronfargete hodeplagg. Britene leder da vitterlig ikke rittet, men en ny regel fra rittarrangøren gir laget som leder lagkonkurransen muligheten til å skaffe seg litt ekstra oppmerksomhet:

«Rytterne som kjører på laget som leder lagkonkurransen kjører med sort nummer på gul bakgrunn, så vel gule hjelmer laget selv må fremskaffe».

Og denne fristelsen ble åpenbart for stor for Sky-laget å motstå. Dermed fikk man Cavendish i med gul hjelm og verdensmestertrøye, Boasson Hagen med norsk mestertrøye og gul hjelm – og altså, den mest famøse, vanligvis så stilsikre Wiggins i grønn poengtrøye i gul hjelm.

- Wiggins ser helt forferdelig ut; grønt og gult? Sykkelmoten har nettopp tatt et steg bakover, og endt opp på 80-tallet. For en tåpelig idé, skriver en av brukerne inne på Skys Facebook-gruppe.

Slakt på svensk Eurosport
Fansen var ikke alene om å vende tommelen ned for nyvinningen. For seere av svensk Eurosport fikk man høre Roberto Vacchi og Anders Adamson slakte Sky-hjelmene fullstendig.

- Sky-rytterne ser ut som «en godispåse», lød dommen.

Heller ikke alle innad i Team Sky synes det nye tiltaket var noe særlig.

- Dommen er at det alltid er spesielt når det skjer brutale forandringer. Man får gi det litt tid, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no før han legger til:

- Det er rimelig sjokkerende.

- Jeg ville ikke brukt det
RadioShack-direktør Johan Bruyneel oppklarte via Twitter at man ikke «er forpliktet» til å kjøre med gule hjelmer som leder av lagkonkurransen, men at man har muligheten.

Dette bekrefter Arvesen overfor procycling.no.

- Det er noe UCI har åpnet opp for. Så vidt jeg vet er det ikke påtvunget, men valgfritt. Vi må nok gi det litt tid. Det var ikke mange som likte V-stilen i hopp heller, da den kom.

- Blir det ekstra spesielt ettersom Bradley har den grønne trøya?

- Det gir voldsommme kontraster. Det er bare å innrømme. Det viktigste er å sykle fort på sykkelen, men for å være ærlig: Dette er nok ikke noe jeg hadde tatt på meg om jeg skulle sykle trimtur her hjemme.

- Vil ikke bruke hjelmene
Heldigvis er det ikke alle som kommer til å følge oppfordringen fra Tour de France-arrangøren.

- Vi tar sikte mot å avslutte rittet med enten Andreas Klöden eller Fränk Schleck på podiet, men også lagkonkurransen er viktig for oss. Men selv om vi skulle lede den, vil vi kjøre med våre vanlige hjelmer. Vi ønsker ikke å bruke gule hjelmer. Det føler vi mer er en greie for den siste dagen nedover Champs Elysees, sier RadioShack-sjef Dirk Demol til cyclingnews.com.

Fabian Cancellara hadde for øvrig på seg gul hjelm under søndagens etappe mellom Liège og Seraing, men sveitseren hadde da også rittets gule ledertrøye på overkroppen.

Hva synes du om de gule Sky-hjelmene? Ta debatten i kommentarfeltet vårt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere