Gå til sidens hovedinnhold

Sky sirkler inn Cavendish

- Åpenbart en fantastisk rytter, lyder Dave Brailsfords skussmål.

Allerede på denne tiden av året, kan vi spå at kampen om Mark Cavendish’ signatur kommer til å nå bristepunktet i løpet av sommeren.

Årsaken er enkel: Verdens raskeste sprinter er ledig på markedet fra nyttår av. I sykkelverdenen betyr dette vanligvis at forhandlingene begynner på vårparten, sluttføres i løpet av sommeren og offentliggjøres etter 1. september.

Et lag som alltid kommer til å kobles tett mot 25-åringen, er britenes eget Team Sky. Ledelsen i laget har heller aldri lagt skjul på at Cav er «the perfect match»:

- Mark Cavendish er britisk og dette er et britisk lag. Han passer perfekt, fortalte Scott Sunderland oss allerede under Team Sky-lanseringen i London for litt over ett år siden.

Skys gjentatte signaler
Dave Brailsford har jobbet med Isle of Man-rytteren i perioden da britenes revolusjonerte banesyklingen. Beundringen kjenner ingen grenser.

- Hvem er det som ikke ønsker seg Cav? Han er et av de største navnene innenfor sporten, om han ikke er det aller største, fortalte Brailsford til Daily Mail i august.

Og selv om Sky-generalen ikke ønsker å tråkke HTC-High Road på tærne, har det igjen kommet sterke signaler om at nettopp Cavendish står øverst på ønskelisten foran 2012-sesongen:

- Kontrakten hans utløper mot slutten av året. Fra et britisk perspektiv, er han selvsagt en fantastisk rytter og sannsynligvis et av de største navnene innenfor sporten. Han er stor internasjonalt, men for øyeblikket er han under kontrakt med et annet lag, uttaler Brailsford til Sky Sports News.

Mannen med 15 etappeseirer fra Tour de France på samvittigheten er selvsagt ikke tapt for HTC-High Road, heller. Det var T-mobile, og senere High Road, som ga briten sjansen som førsteårsproff i 2007.

Oppgjør med High Road
De siste sesongene har alt dreid seg om det lille sprintvidunderet i High Road-leiren. Cavendish har selvsagt dratt lasset de siste hundre meterne, men servicen han har mottatt fra laget på veien dit, har vært helt enestående.

Selv har sykkelstjernen uttalt gjentatte ganger at «lojaliteten hans tilhører laget som til enhver tid er det beste».

Mange tolket det derfor som starten på slutten, da Cavendish kritiserte laget for manglende satsing etter at klesleverandøren Columbia trakk seg som sponsor etter 2010-sesongen.

- Jeg sykler på en kontrakt jeg signerte for flere år siden. Ingen godvilje, ingen bonuser. Jeg er på mange måter misbrukt etter hva jeg her oppnådd, men jeg har en kontrakt å forholde meg til.

- Presset på meg er enormt. Jeg vet ikke om laget forstår det. Jeg er ikke tilbudt ny kontrakt ennå, og jeg vet ikke hvorfor, uttalte Cav i forbindelse med Commonwealth-lekene i fjor høst.

PS! Team Sky har fra før av nordmennene Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug på lønningslisten.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her