Den nederlandske avisen De Telegraaf skriver at Team Sky fremdeles «regner med» at Mark Cavendish sykler for dem neste år.

En muntlig avtale skal ha vært gjort, men det er fremdeles ikke signert noen kontrakt, skriver avisen.

Andre hevder at Cavendish skrev en intensjonsavtale med det britiske laget allerede i fjor sommer. Da ble det snakket om en treårig avtale fra 2012.

Bakrus for Brailsford
VM-gullet i København, utstyrsleverandøren Specialized og en personlig avtale med Wassermann Media Group har gjort den forhåndsannonserte overgangen til Team Sky, til en langt mer uviss affære:

- Det er ganske komplisert, innrømmer Dave Brailsford overfor De Telegraaf.

Sjefen for British Cycling – og landeveissatsingen Team Sky – uttalte følgende litt tidligere i sesongen:

- I forhold til de olympiske leker i London, kommer vi til å gjøre at for alt Mark Cavendish skal vinne. Det ville vært surt om den olympiske mesteren hadde båret fargene til et annet lag.

Koblet til Belgia
Ifølge den belgiske avisen Gazet Van Antwerpen, kan det bli en realitet.

Avisen brukte mandag to sider på å fortelle leserne sine at Cavendish «er på vei til Quick Step».

Laget har den tsjekkiske milliardæren Zdenek Bakalas finansielle støtte og får med sponsoren Omega Pharma foran neste sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det tidligere klassikermannskapet har fått flere etapperyttere om bord foran neste sesong, deriblant Tony Martin, Martin og Peter Velits og Levi Leipheimer.

- Jeg fikk vite at de hadde planer om å signere etapperyttere, og hvordan det hele var bygget opp rundt UCI-poeng. Vi (etapperytterne) har poengene, og den beste måten å ta poeng på, er å delta i de store etapperittene, forteller Leipheimer i et intervju med velonews.

Lokket Leipheimer til Quick Step
Et annet sentralt moment er at sykkelprodusenten Specialized går inn i laget foran 2012-sesongen. Utstyrsleverandøren sponser allerede Alberto Contador og Saxo Bank, samt Astana.

Gazet Van Antwerpen mener å vite at Team Skys ønske om å fullføre utstyrsavtalen med Pinarello, gjør at Cavendish kan ende opp i Belgia i stedet.

Les også: Sykkel kan velte Cavs Sky-overgang

Leipheimer forteller at sykkelprodusenten var en sentral faktor da han valgte å forlate Team RadioShack.

- Specialized hadde mye å gjøre med mitt lagbytte. De bestemte seg for å returnere til Quick Step, og dem har jeg alltid hatt et godt forhold til siden jeg kjørte for Gerolsteiner, forteller han.

Om det får Cavendish til å gjøre det samme, er for tidlig å si. Men kampen om verdens beste sprinter er mer åpen enn først antatt.

Og etter VM-gullet i København er det 26-åringen selv som sitter med de beste forhandlingskortene.