Gå til sidens hovedinnhold

Sky-sjef lover Edvald nye sjanser

- Men vi kommer ikke til å kjøre spurtopptrekk, sier Dave Brailsford.

SERAING (procycling.no): Søndag fikk Edvald Boasson Hagen er forsmak på hvordan deler av den første Tour de France-uka ser ut for hans del.

Mann mot mann, på vei oppover Côte de la Serraing, var 25-åringen overlatt til seg selv. Det er for så vidt ikke noe uvanlig i det.

I «dødens posisjon» mellom Fabian Cancellara, Peter Sagan – og et dampende hovedfelt – var det nok nordmannen som svei av mest krefter.

Selv om han klarte å tette luka opp til duoen i front, var det samtidig selve dødsannonsen i forhold til å sikre seg sin tredje etappeseier i Tour de France-karrieren. Uansett hvor lyst han hadde, maktet nemlig ikke syrestinne bein å frakte ham den nødvendige hjullengden foran råsterke Sagan.

Vi fulge etappen LIVE!

- Spektakulær prestasjon
I Sky-leiren var man ikke altfor deppet etter at støvet hadde lagt seg på oppløpet.

Det ble verken gul, grønn eller hvit trøye på nordmannen denne gangen. Med 3.-plassen leverte han nok et toppresultat for det britiske laget.

- Når du klarer å kjøre deg opp igjen til Cancellara og Sagan, som er to store sykkelryttere, og klarer å klare å tette luka opp til de to. Ja, det er en ganske så spektakulær prestasjon i seg selv. Samtidig vil han ikke være i stand til å ta spurten selv, når han har lagt ned en slik innsats, sier Dave Brailsford i Team Sky til procycling.no.

Les også: «Sky-rytterne ser ut som godteposer»

«Jeg kan taue deg til streken»
Den mektige sykkelbossen er likevel såpass imponert at han lover bort flere sjanser til sin lojale superhjelper.

- Ja, selvsagt. Han har vist at han er i god form. Neste gang, og kanskje med en litt annen posisjonering, hvem vet hva som kan skje? Jeg tror vi har alle grunner til å være optimistiske på Edvalds vegne.

Spørsmålet er om Edvald kunne vært enda mer årvåken da Cancellara angrep. Det oppsto kjapt en luke, og den kostet det altfor mange krefter å tette.

- Sagan imponerte meg, medgir Brailsford.

- Han posisjonerte seg veldig godt på Cancellaras hjul. Fabian viste som under Milano-Sanremo at: «Jeg kan taue deg til streken», slik han gjorde med Gerrans den gangen. Det var også hans muligheten om han skulle vinne etappen selv.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Valgte riktig, tapte likevel
I dialog med det norske pressekorpset utenfor Sky-bussen måtte rudsbygdingen bare innrømme at han var usikker på hva han skulle mot slutten av etappen.

- Jeg var veldig usikker på om jeg skulle gå etter eller satse på at de (Sagan og Cancellara) ble hentet igjen. Jeg valgte å gå etter. Det var et riktig valg, men jeg gikk kanskje litt seint, fortalte han selvransakende.

- Det ble for tøft. Jeg kjente med en gang at jeg ikke hadde mye å spurte med. Håpet var at Sagan og Cancellara også skulle ha syre. Men jeg fikk ikke hvilt mye der, legger han til.

Les også: - Sagan blir større enn Armstrong

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mark, Bradley og Edvald
Sky viste fram noen av intensjonene sine, da Mark Cavendish kjempet om poengene ved den innlagte spurten mot Matt Goss.

Da var også Edvald med der framme, men kom aldri skikkelig i gang med noe opptrekk for stjernekompisen sin.

Brailsford forklarte den britiske pressen at det mest dreide seg om å markere konkurrentene, ettersom flesteparten av poengene likevel vil deles ut til bruddet.

Så fikk han spørsmål om han fremdeles ser på Edvald som en av lagets sprintere:

- På noen etapper. Jeg forventer ikke å se ham spurte under morgendagens etappe. Vi kommer til å holde Mark i en god posisjon og holde Bradley ute av trøbbel.

- Når du har både Mark og Bradley å tenke på, vil det fortsatt finnes muligheter for Edvald?

- Jeg tror det. Når det går som i dag, og han viser at han henger med. Vi kommer ikke til å gi ham et fullt opptrekk, men vi kommer til å gi ham sjansen til å gjøre det han gjorde i dag. Han gjorde et skikkelig godt resultat, selv om han ikke vant etappen.

Det betyr også at tirsdagens etappe mot Boulogne-sur-Mer blir en av de sjeldne anledningene til å skaffe seg en etappeseier i årets tour.

Kommentarer til denne saken