Gå til sidens hovedinnhold

Sky slikker sårene

- Utrolig frustrerende, sier sportsdirektør Sean Yates.

Det er som om Sky-laget har blitt rammet av en forbannelse etter at Bradley Wiggins hentet hjem den rosa ledertrøyen på åpningsdagen i Giro d’Italia.

Søndag var flere av spurtlagene involvert i en massevelt 7,2 kilometer unna målgangen i Utrecht. Blant dem var også Team Sky:

- Vi hadde den rosa ledertrøyen og mistet den i går (søndag) på grunn av alle veltene. Jeg er overbevist om at Greg Henderson hadde vunnet den etappen, dersom laget vårt hadde vært intakt mot slutten, sier sportsdirektør Sean Yates til Cycling Weekly.

Hele Sky-laget i asfalten
Mandag var det britiske storlaget ille ut igjen. Denne gangen fordi Matthew Hayman veltet i front, noe forårsaket at hele Sky-laget gikk i bakken.

- Det var galskap hele veien. Det visste vi også at det ville bli, ettersom søndagen var såpass røff. Sidevinden brøt opp hovedfeltet i flere fraksjoner, i tillegg var det vanskelig på veien med mange forstyrrende elementer i veibanen og krappe svinger.

- Det høres hardt og brutalt ut, men ettersom Hayman gikk ned for telling i den svingen – så kjørte han for fort. Forhjulet forsvant under ham og han var egentlig sjanseløs, forteller Yates.

Les også: Isolert og frakjørt

Heller ikke Cadel Evans, som ble hindret av den samme velten, var spesielt imponert over den manøveren:

- Det var ikke engang vind i det partiet. Hvorfor måtte de krasje der med ti kilometer igjen til målstreken? Vi kjørte ikke fort en gang. Jeg vet ikke om Sky-rytterne vet hvordan de holder seg på sykkelen lenger, eller om det bare hadde med mangel på konsentrasjon å gjøre, sukket Evans som tapte ledertrøya til Alexandre Vinokourov den 3.-etappen.

- Sammendraget spolert
Verst gikk det faktisk utover lagkaptein Bradley Wiggins. Men i motsetning til Christian Vande Velde, som brakk kragebeinet, så kom Wiggins unna opptrinnet uten bruddskader.

- Bradley Wiggins traff nok underlaget med størst kraft, men ingenting er brukket. Han er bare forslått og oppskrapet, forteller Yates.

I sammendraget ser det derimot stygt ut for Team Sky-rytteren. Søndagens velt gjorde at 30-åringen tapte 30 sekunder i sammendraget. Mandagens misære trakk Wiggins helt ned på 55.-plass – 4.22 bak ledende Alexandre Vinokourov.

- Ikke at han kom hit for å vinne Giro d’Italia, men det snur jo opp ned på alt. Det er noe helt eget å sykle for sammenlagtledelsen, selv om det bare var for den første uka.

- Det er synd at sammenlagtsjansene er spolert, men vi er fortsatt med i rittet. Brad kan fortsatt gå for etappeseier, fokusere på den siste tempoetappen og avsluttet giroen med stil, mener Yates.

2015-0

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken