RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea bekrefter Conte-sparking


Sky Sports Italia melder at Antonio Conte er sparket som Chelsea-manager. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Sky Sports Italia melder at Antonio Conte er sparket som Chelsea-manager. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Antonio Contes tid som Chelsea-manager er over. Det bekreftet klubben fredag.

Sky Sports Italia meldte om nyheten på Twitter torsdag. London-klubben bekreftet nyheten fredag på sine nettsider og ønsker italieneren lykke til videre i karrieren.

Conte har lenge vært ryktet å miste jobben som følge av forrige sesongs svake resultater i Premier League. Forholdet mellom italieneren og Chelsea-ledelsen skal også det siste året ha surnet markant.

Chelsea har lenge vært på jakt etter Maurizio Sarri som erstatter for Conte. Sarri er fremdeles under kontrakt med Napoli, men Serie A-klubbens president meldte onsdag at Sarri nærmer seg London-klubben. Også midtbanespilleren Jorginho skal være på vei inn portene på Stamford Bridge.

Antonio Conte hadde en fantastisk førstesesong i Chelsea og sikret Premier League-tittelen med seiersrekord i 2017. Han ble godt likt av supporterne for sitt energiske engasjement på sidelinjen.

Sesongen derpå ble av det svakere slaget. Klubben endte på femteplass og havnet følgelig utenfor mesterligaen. Selv om blåtrøyene vant FA-cupen, var det ikke nok til å berge Contes Chelsea-karriere.

Tross troféfangst har det vært uroligheter i klubben med Conte som manager.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere