Gå til sidens hovedinnhold

Sky Sports: Kane har igjen bedt Tottenham om å få dra

Flere Premier League-klubber skal allerede være i kontakt med Harry Kanes (27) representanter.

Den engelske landslagsspissen skal ha gitt Tottenhams klubbledelse en ny beskjed om at han ønsker å forlate klubben i sommer, melder Sky Sports mandag kveld.

Det samme gjør avisen The Telegraph.

Kane skal allerede i fjor sommer ha vært interessert i en overgang bort fra Spurs, men ble overtalt til å ta et år til i håp om vinne et trofé med klubben. Nå håper engelskmannen at styreformann Daniel Levy vil godta ønsket hans om å få forlate klubben.

Kane skal angivelig ha lyst til å bli værende i Premier League og han håper å ha funnet seg en ny klubb allerede før sommeren EM-sluttspill.

Det kan imidlertid bli vanskelig ettersom Tottenham ikke skal være særlig interessert i å kvitte seg med deres målmaskin som fortsatt har tre år igjen av sin kontrakt og det er usikkert om en eventuell overgang vil løses på så kort tid.

Kane er toppscorer i Premier League denne sesongen med sine 22 mål. Han har også rukket å bli én av Tottenhams mestscorende spillere gjennom tidene - foreløpig kun slått av Bobby Smith og Jimmy Greaves.

Les også: Nye bilder setter fart på Ronaldo-ryktene

- Vil vinne trofeer som lag

Mange mål til tross, Kane har på sin side vært svært tydelig på at han ønsker å vinne trofeer, noe han ikke har klart så langt med Tottenham. Spurs ser også ut til å måtte gå løs på en ny sesong uten en plass i Champions League.

Forrige måned vant Kane prisen for årets Premier League-spiller på Football London Awards, og uttalelsene hans i etterkant av utdelingen satte ytterligere fart på ryktene om at et klubbytte kan bli en realitet denne sommeren.

- Når jeg ser tilbake på slutten av karrieren min er dette tingene som jeg vil gå over og ta mer innover meg da, men målet akkurat nå som spiller er å vinne flere trofeer som lag, sa Kane.

Nå melder Sky Sports at Manchester United, Chelsea og Manchester City alle har vært i kontakt med Kanes representanter for å melde deres interesse i å signere Tottenham-spissen.

Kilder i Tottenham forteller til The Telegraph at Spurs ikke har noe ønske om å selge Kane og i hvert fall ikke til en annen Premier League-klubb.

I en uttalelse sier Tottenham følgende mandag kveld:

- Vi har en sesong vi skal gjøre oss ferdig med og vi ønsker å avslutte den så bra som mulig. Det er det alle bør fokusere på.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Thorstvedt tror Kane vil dra

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt uttalte til Nettavisen i slutten av april at han tror Spurs-spissen vil prøve å forlate London-klubben i sommer.

- Man kan ikke drive å veie absolutt alle ord på en vekt og tenke «hva betyr det og hva betyr det?» Men det stod jo i den artikkelen i The Athletic for en liten stund siden at han vil vekk denne sommeren. Og det tror jeg ikke avisen hadde trykket uten at han egentlig hadde gitt en slags godkjennelse for det. Det virker som at det var et slags stempel på at han hadde godkjent at det skulle trykkes, sa Thorstvedt til Nettavisen.

- Og det jeg tror er at han sannsynligvis tenker at dette er det rette tidspunktet, fordi han tenker «greit, nå har jeg prøvd så mye med Tottenham, så nå er det naturlig for meg å prøve et annet sted», fortalte Thorstvedt.

Først skal imidlertid Kane uansett avslutte årets sesong med Spurs. Aston Villa og Leicester venter i de to siste kampene for sesongen.