*Nettavisen* Sport.

Sky-stjerne fikk knetrøbbel

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Lars Petter Nordhaug måtte taue sin kaptein til mål.

18.06.12 12:21

I Tour de Suisse har alt blitt lagt til rette for Thomas Löfkvist i sammendraget.

Svensken har også gjort sine saker godt, og snuste på en topp 10-plassering i sammendraget foran søndagens etappe med avslutning på toppen av Sörenberg.

Avslutningen ble et antiklimaks for Sky-laget. Da dagen var omme, hadde 28-åringen falt til 17.-plass på sammenlagtlista.

Trøbbel for Löfkvist
Sportsdirektør Marcus Ljungqvist forklarer hvorfor landsmannen tapte over åtte minutter til etappevinner Tanel Kangert på den 215,8 kilometer lange etappen.

- Det så bra ut for Thomas fram til den siste klatringen. Han har slitt med et kneproblem, og det var skikkelig smertefullt i dag, sier Ljungqvist til lagets hjemmeside.

Det var Michael Barry og Lars Petter Nordhaug som fikk oppdraget med å taue kapteinen til topps, men tidstapet ble likevel stort.

- De gjorde en god jobb mot slutten, men de klarte ikke å få ham opp i gruppa igjen.

Beinhard konkurranse
Skadeplagene er dårlig nytt for Löfkvist som naturlig nok hadde håpet god innsats ville gi ham en plass i Tour de France.

Den kampen er uansett beinhard i Sky-laget.

Nordhaug har også hatt sjansen til å overbevise under rittet, og var nær ved å hente hjem etappeseieren på den fjerde etappen i Tour de Suisse.

Selv uten både Löfkvist og Nordhaug, kan britene velge blant ryttere som Chris Froome, Christian Knees, Kanstantsin Sivtsov og Michael Rogers til det franske etapperittet.

Det er vel liten tvil om at ryttere som Bradley Wiggins, Richie Porte, Edvald Boasson Hagen, Bernhard Eisel og Mark Cavendish skal tilbringe store deler av juli måned i Frankrike.

For Löfkvists del ser det imidlertid mørkere ut med tanke på kneproblemene i den sveitsiske fjellheimen.

Hvordan tror du Sky-laget ser ut under årets Tour de France? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.