Sky-syklist får utstatt dopingforsvar

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Jonathan Tiernan-Locke får mer tid til å forklare uregelmessige blodverdier.

15.10.13 19:17

UCI har gått med på å gi Team Sky-syklisten Jonathan Tiernan-Locke utvidet tidsfrist for å forklare sine irregulære blodverdier, det melder The Telegraph ifølge Cyclingnews . Dette betyr at 28-åringen får flere enn de 20 dagene som er den ordinære fristen for forsvaret.

Tiernan-Locke trakk seg fra det britiske VM-laget 26. september, tre dager senere skrev Sunday Times om urgelemessighetene i 28-åringens blodverdier. Team Sky tok straks avstand fra situasjonen ved å understreke at blodverdiene var fra britens tid i Endura Racing-laget.

Sky-rytterens manager Andrew McQuaid har uttalt at de er «overbevist om at saken vil bli avsluttet ved presentasjonen av vårt forsvar».

28-åringen leverte en svært imponerende 2012-sesong og var jaktet av flere topplag, i den forbindelse ble han testet av Garmin-laget uten at uønskede resultater ble rapportert.

– Så vidt jeg vet er Jonathan «ekte vare». Sky, Garmin og Endura fant ingen irregulariteter ved Jonathan, uttaler syklistens sjef i Endura Brian Smith.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag