*Nettavisen* Sport.

Sky-toget slo tilbake etter veltefesten

Foto: Laurent Cipriani (Ap/Scanpix)

Dessverre kom Boasson Hagen for tidlig fram i spurten.

05.07.12 21:09

SAINT-QUENTIN (procycling.no): Hittil i Tour de France har Sky-toget glimret ved sitt fravær.

For å slå tilbake etter onsdagens etappe, da både Mark Cavendish og Bernhard Eisel gikk i bakken, hadde Dave Brailsford kommandert alle mann til fronten av feltet foran massespurten i Saint-Quentin.

Det skulle vise seg å være en god idé:

- Jeg synes dette var en av de aller beste lagpresentasjonene. Guttene våre viste karakterstyrke. I dag ønsket vi å være der framme, slik at Mark og Bradley (Wiggins) skulle være trygge.

- Bare å være i spurten dagen etter at man krasjer såpass hardt, er spesielt i seg selv, sier Sky-sjef Dave Brailsford til procycling.no.

Edvald: - Jeg gikk altfor tidlig
Det ville seg likevel ikke helt for britene denne dagen. Edvald Boasson Hagen lå plutselig først i feltet rundt kilometersmerket. Og enda verre: Han hadde Cavendish på bakhjulet.

Ikke et spesielt godt tidspunkt å ta vind på. Dermed måtte Sky-laget omgruppere, mens nordmannens krefter ebbet ut og Cavendish til slutt havnet for langt bak til å skaffe seg mer enn femteplassen i spurten.

- Det var altfor tidlig. Jeg ble litt nervøs av bruddet foran. De ville blitt kjørt inn, men jeg tok kanskje litt for mye ansvar. Da gikk jeg litt for fort tom.

- Du skulle kanskje ventet?

- Ja, det er enkelt å si det. Da kunne alle de andre ha kommet rundt og sperret meg på den måten, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Farrar ville ha forklaring
Han forteller at spenningsnivået i Sky-bussen hadde roet seg betraktelig mens han syklet ned utenfor bussen etter gårsdagens etappe.

Britene valgte likevel å vise muskler under etappen fra Rouen til Saint-Quentin.

Velten mot slutten skjedde da også bak Sky-laget. Tyler Farrar var den første som gikk i bakken, og i etterkant prøvde han å ta seg inn på lagbussen til Argos-Shimano for å få en forklaring fra Tom Veelers på hvorfor det gikk som det gikk.

Nok en gang hetet det seg altså til mellom rittets gladiatorer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Laurent Rebours

Peter Sagan ble også involvert i velten – noe som kunne åpnet opp for nok en Cavendish-triumf. Oppløpet hadde svak stigning mot slutten. Matthew Goss så lenge ut til å ta sprinten, men måtte se seg passere av André Greipel på de siste meterne.

Dermed tok tyskeren sin andre etappeseier på de to siste dagene.

Brailsford: - En grei spurt
For Sky-laget var det viktigste å se av sprintfenomenet fra Isle of Man igjen var konkurransedyktig. Cavendish skulle ta røntgen i etterkant av den 5. etappen for å sjekke at alt står bra til med kroppen.

- Hva er status på Mark?

- Han er i rekonvalensfasen. Når man krasjer sånn er det nødt til å gi en slags effekt. Han gjemmer seg likevel ikke bak det. Han la ned mye arbeid, og gjorde en grei spurt. Han er en fighter og han ønsket å slå tilbake, sier Brailsford.

Boasson Hagen bekreftet også at lagkompisen følte seg i godt slag på sykkelen.

- Jeg tror han er ganske bra. Han er ikke så mye hemmet. Han hadde nok sagt fra i dag om han følte seg dårlig. Han var på plass på den innlagte spurten, så han følte seg nok bra. Det ble for tøft på slutten for både meg og ham.

Fredag får Boasson Hagen og Cavendish en siste sjanse til å stagge Greipel og de andre før Tour de France-sirkuset fortsetter videre inn fjellene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.