RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sky-trener mener Wiggins bør droppe Touren

Paris (NTB-Ritzau): Sky-trener Shane Sutton ber Bradley Wiggins droppe alle tanker om å forsvare Tour de France-seieren som gjorde ham historisk i sommer.

Sutton ber innstendig Wiggins glemme alle tanker om å forsvare seieren, for i stedet å konsentrere seg om å gå til topps i de to andre store etapperittene, Giro d'Italia og Vuelta Espana.

Årsaken til rådet Wiggins får fra treneren sin er at neste års Tour-løype er ekstrem. Den vil favorisere ryttere som Alberto Contador, Andy Schleck og Christopher Froome, som alle er svært gode i fjellene, mens allrounderen Wiggins fort kan komme til kort.

- Det tok 106 år før en brite gikk til topps i Tour de France. Det var en fantastisk prestasjon, men jeg er i tvil om han er sulten på å gjenta bedriften, sier Sutton til Eurosport.

Han mener Wiggins bør ha et annet og nytt fokus, og det er å bli medlem av den eksklusive gruppen ryttere som har vunnet alle de tre store etapperittene i løpet av karrieren.

- Håpet mitt er at Bradley (Wiggins) forlater sykkelsporten som en sann legende når den tid kommer, sier Shane Sutton. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere