Gå til sidens hovedinnhold

Sky vil forbedre klassikerlaget med Kristoff

Men Katjusja-rytteren har kontakt med mange lag.

Glava Tour-aktuelle Alexander Kristoff har hatt en strålende sesong for sitt Katjusja-lag så langt i år. Men noen kontrakt for 2014 har nordmannen ennå ikke signert.

Stavangersyklistens mange solide resultater har vekket interesse hos flere potensielle arbeidsgivere.

- Det er mange lag. RadioShack, Argos(Shimano), Astana har vi hatt kontakt med. Og Sky har vi litt kontakt med, sier Kristoff til TV2 Sporten.

Team Sky skal angivelig ha fått øyene opp for Kristoff etter hans imponerende serie av resultater under årets klassikersesong.

Der endte 25-åringen blant de ti beste i Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix. Han vant også en etappe under De Panne tredagers.

Vil forbedre klassikerlaget med Kristoff
Det britiske storlaget, som fra før huser nordmennene Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch, satset stort på brosteinsklassikerne denne sesongen, men fikk ikke ønskede resultater.

For Kristoff sin del vil nok en plass i Tour de France sitte langt inne hvis han skulle bli lagkompis med blant andre Bradley Wiggins og Chris Froome neste år.

Derfor høres ikke Team Sky så altfor fristende ut for Katjusja-spurteren.

- Sky er interessert rett og slett på grunn av den gode klassikersesongen. Det hadde vært moro på å kjøre med de andre nordmennene, men det er kanskje ikke så aktuelt på grunn av Tour de France-biten.

Les også: Kristoff kommer med «OL-sykkel» til Glava Tour

Derfor vil heller Kristoff være en del av et mindre lag hvor han har større innflytelse over hvilke ritt han kjører.

- Vi har gode forhandlinger med Katjusja som støttet meg veldig bra under klassikerne. Jeg har veldig fri rolle her og det virker som om jeg får kjøre Tour de France.

- Det kan fort hende at jeg skriver under (for Katjusja) før Tour de France.

- Blir du rik da?

- Nå tar det jo virkelig av etter de gode resultatene jeg har hatt. Så det kan jeg trygt si, avslutter Kristoff smilende.

Video: Vegard Breen (Joker Merida) guider deg gjennom den første etappen av Glava Tour.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken