Skyldte på dommerne

De norske spillerne ga de ungarske dommerne skylden for at det ble tap mot Serbia og Montenegro.

01.02.06 09:07

ST. GALLEN (TV 2 Nettavisen): SERBIA OG MONTENEGRO - NORGE 26-25: De norske håndballguttene hadde vondt for å akseptere at det ble tap for Serbia og Montenegro. Og det var ingen tvil om hvem som hadde skylden for at det ble norsk tap.

- Det er dommerne som gjør at vi taper, sier Johnny Jensen til TV 2 Nettavisen.

Tvillinger med fløyte
De ungarske tvillingene Pal og Csaba Kekes gjorde sitt ytterste for å stå i begivenhetenes sentrum og fant på mye rart med fløyten i munnen.

- Hva kan man si. Jeg følte det var to sett regler. Et for Serbia og et for oss, så det føles kjipt. Men det føles sikkert verre enn det det er. Men vi får ikke gjort noe med dem, så vi må bare holde kjeft, sier Preben Vildalen.

Og Kekes-brødrene benyttet seg av arroganse for å skjule sin egen usikkerhet på banen.

- De blir mer og mer arrogant utover i kampen. Jeg synes vi taper kampen fordi dommerne er søpledårlig, raser Jensen.

Utvist i fire minutter
En av dem som fikk føle dommernes arroganse var Kristian Kjelling. Etter å ha blitt tatt stygt av Petar Kapisoda, endte han opp med to ganger to minutters utvisning.

- Han drar meg i armen og det føles om han bøyer albueleddet mitt utover. Da nøkker jeg til med armen og dytter ham bort. Da får jeg to minutter og da sier jeg sier jeg til dommeren at han må se hva som skjer først. Jeg sier det på en veldig hissig måte, og det er vel mer kroppsspråket og måten jeg sier det på, han reagerer på. Og da får jeg en ny tominutter, forklarer Kjelling.

I pausen beklaget han episoden overfor de andre spillerne.

- Følelsesløse mumier
I andre omgang var det Steinar Eges tur til å sette seg på benken i to minutter for en reaksjon mot dommerne, som han selv ikke forstår kan ha vært så ille.

- Hvis jeg ser reaksjonene i etterkant, så kan det være jeg får en annen mening. Det kan kanskje se verre ut enn jeg føler det. Men en kan ikke ha 14 følelsesløse mumier som løper rundt på en håndballbane. Da kommer det ikke en kjeft i hallen for å se kampene, mener Norges sisteskanse.

Landslagstrener Gunnar Pettersen ser ingen grunn til å slå hardt ned på de to unødvendige utvisningene.

- Jeg har ikke noe krav til spillerne at de skal opptre annerledes i de situasjonene enn det Steinar Ege og Kristian Kjelling gjorde, sier han.

Nå ser Johnny Jensen frem til kveldens kamp mot Danmark.

- Det blir en ny kamp, med nye dommere, så får vi håpe det går bedre, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.