Gå til sidens hovedinnhold

Skys spenstige tour-drøm

Det britiske laget skal prøve på en dobbel kun Telekom har fått til tidligere.

Bradley Wiggins eller Mark Cavendish?

Gul eller grønn trøye?

- Vi har hestekreftene som skal til for å vinne begge trøyene. Vi kommer til å jakte dem, forteller Mark Cavendish til The Telegraph.

Gjør de som Ullrich og Zabel?
Det er på ingen måte et enkelt mål det britiske laget har satt seg. Det er kun det gamle Telekom-laget som har prestert å vinne begge trøyene samme år. Det gjorde de i 1996, da Bjarne Riis tok den gule trøyen og Erik Zabel spurtet inn til den grønne. Året etter gjentok laget bedriften, da med Ullrich i gult og Zabel i grønt.

Den gangen klarte Zabel seg mye på egenhånd. At Cavendish kan gjøre mye alene i spurtene er det ingen tvil om. Men det spørs hvilke lag som skal ta ansvar for å samle feltet til massespurter om Sky ikke gjør det.

De siste årene har vi sett at flere og flere lag mer eller mindre har gitt opp håpet om å slå Cavendish når han er i toppform, noe som har resultert i at HTC nesten alene har tatt ansvar om å kjøre inn utbrudd på spurtetapper.

Om Bradley Wiggins eller kometen Chris Froome skulle ligge an til å kjempe om sammenlagtseieren er det vanskelig å se for seg at britene er villig til å ofre like mange hjelperyttere til Cavendish som HTC var.

Allikevel bedyrer den regjerende verdensmesteren at det på ingen måter er noen problemer mellom han og hans gamle samarbeidspartner fra dagene med banesykling, Bradley Wiggins.

- Brad og jeg snakker sammen hver dag. Om det hadde vært problemer mellom oss så hadde minst en av oss syklet et annet sted enn Sky neste år.

- Jeg har blitt en del av Team Sky siden jeg tror at de kan prestere godt. Brad er på laget av samme grunn. Sky har ambisjoner, hva er problemet med det?

Blir fjellene for bratte?
Tour de France-ruten passer Wiggins veldig godt, med utrolige 96 tempokilometer. I forhold til konkurrenter som Fränk og Andy Schleck, Jurgen van den Broeck og Ivan Basso er det en gavepakke for Wiggins.

Samtidig er det nytt av neste år at Tour de France vil inneholde fjell med like bratte partier som vi har sett i Giro d’Italia og Vuelta a España de seneste årene.

De kan fort vise seg å by på utfordringer for den lange briten. Under årets vuelta mistet han ledertrøyen opp det bratte fjellet Alto De L’Angliru.

- Brad må være i super, super form, noe han kommer til å være under Tour de France, mener Cavendish.

Dermed går britisk sykkelsport og verdensmester Mark Cavendish et spennende år i møte.

Kommentarer til denne saken