Gå til sidens hovedinnhold

- Skyt, Brenne!

Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen var misfornøyd med uavgjort i Stavanger. Han mener lagets playmaker må skyte mer.

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): - Vi styrte jo kampen, og jeg mener helt klart at vi burde vunnet. Vi tar selvkritikk på for dårlige sistepasninger, men totalt sett føler jeg at vi var det beste laget, oppsummerer Eggen.

Han trekker frem Simen Brenne som kunne - og ifølge treneren burde - vært med på å avgjøre kampen, favør Fredrikstad.

- Simen burde skutt mye mer! I stedet prøver han altfor ofte på fikse gjennombruddspasninger. Han hadde flere gode skuddmuligheter i dag, som han misbrukte med å enten drible én mann for mye, eller prøve disse stikkerne i bakrom, forklarer Eggen.

Simen Brenne på sin side var passelig fornøyd med resultatet, men erkjenner at han ikke alltid var like presis i avslutningsfasen.

- Det ble av og til litt for mye ja, innrømmer han.

Skryter av Fredrikstad
Både Viking-trener Tom Prahl og kaptein Allan Gaarde gir honnør til Fredrikstad for solid defensivt arbeid.

- Det var en tung kamp, der vi har for mange personlige feil. Men Fredrikstad var overraskende gode, og med fem på midten var de vanskelige å trenge gjennom, forklarer Gaarde, som har vist bedre form denne sesongen.

Prahl ønsker til tross for skuffelsen å trekke frem Robert Mambo Mumba som fikk sjansen fra start.

- En god kamp av Mambo Mumba. Han gjorde en god kamp, og hadde en fin scoring. Det lover bra for fremtiden, skryter Prahl.

Rett i trynet
Viking tok ledelsen ved nevnte Mambo Mumba etter 54 minutters spill, men Fredrikstad utliknet bare minuttet etter ved Hans Erik Ramberg - akkurat som mot Brann i åpningskampen.

Like før slutt var innbytter Jone Samuelsen nære på å sende 14 000 Viking-tilhengere til himmels, da han tråklet seg gjennom fem-seks Fredrikstad forsvarere inne i 16-meteren.

- Jeg følte at jeg hadde én hakk i hæl idet jeg skulle avslutte. Instinktivt prøvde jeg en lobb mot lengste hjørnet, hvor jeg ærlig talt bare satset på at keeperen stod langt ute. Dessverre gjorde han ikke det, så det så nok litt dumt ut, innrømmer Samuelsen.

PS! Fredrikstads Trond Erik Bertelsen har hatt en hektisk uke etter utvisningen mot Brann, og skal tilbringe tid sammen med familien før han reiser østover igjen. Rogalendingen har flere ganger sagt at han ikke hadde hatt noe imot å spille for Viking. Snarere tvert imot.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar