RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøyteledelsen avviser feilbruk

Sist oppdatert:
Skøyteforbundet mener Lotteritilsynet bommer, og avviser at de har brukt 2,2 millioner øremerket til barn og unge på feil vis.

I begynnelsen av mai vedtok Lotteritilsynet å frata Skøyteforbundet fire av 14 spilleautomater.

Vedtaket kom etter at NRK Brennpunkt avdekket at forbundet hadde brukt millioner av øremerkede midler som skulle gått til barn og unge, på toppidrett. Pengene henter skøyteidretten inn fra spilleautomater, og i vedtaket fra Lotteritilsynet heter det at 2,2 av 8,2 millioner i øremerkede midler er brukt feil fra 2003 til og med 2005.

Nå har Skøyteforbundet sendt et fire siders tilsvarsbrev som konkluderer med at vilkårene for tilsynets vedtak «ikke er til stede og at lotteriinntekter ikke er brukt i strid med godkjenningsvedtaket gitt i 2001.»

- Jeg kan ikke si noe mer om saken før vi har fattet et endelig vedtak, og det jobber vi med nå. Enten står vi på vedtaket fra begynnelsen av mai, eller så regulerer vi det, sier direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet.

Forbundet skriver i tilsvaret sitt at man må regne inntektene fra automatene mot bruken på barn og unge fra tidspunktet automattillatelsen ble gitt høsten 2001, og at utgiftene da er større enn inntektene.

Skøyteledelsen poengterer at det «er beklagelig at Tilsynet ikke bekrefter» at Brennpunkt-påstandene om at toppidrett er finansiert med øremerkede midler «ikke er riktig».

- 2,2 millioner i lotterisammenheng er et betydelig beløp, og det er ikke noe poeng hva pengene har gått til. De har uansett ikke blitt brukt på formålet; barn og unge, sa tilsynsdirektør Atle Hamar til TV 2 Nettavisen da vedtaket kom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere