RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøyteløperne får superdrakt

Sist oppdatert:
De norske skøyteløperne får i dag en ny drakt som kan gi ett sekund raskere tid på en 1.500 meter.

Skøytelandslaget får overlevert Nikes Swift-drakt - 2. generasjon. Tester har vist at drakten kan gi én prosent raskere tid. Det vil si at en 1.500 meter kan gå ett sekund raskere enn tidligere.

Den vil imidlertid ikke gi Norge noen fordel på de sterkeste utfordrerne. Både Nederland og USA får overlevert de samme draktene.

- Men i forrige OL hadde de andre en fordel. Da hadde USA og Nederland Swift-drakter. Det hadde ikke vi. Ådne Søndrål mente vel at han kunne tatt gull hvis han hadde hatt samme drakt den gangen, sier sportssjef Finn Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Søndrål tok bronse - 1,31 hundredeler bak vinneren i 2002-OL.

Draktene er testet over 900 timer i vindtunnel, og vil for første gang brukes av norske løpere i helgs sprint-NM. Deretter vil de brukes i neste ukes EM - og senere OL.

- Det er mange ting som spiller inn, men teoretisk kan disse draktene bidra til at man kan gå ett sekund raskere på 1.500 meter, ja, sier Aamodt videre.

Den nye drakten skal ha minimalt med sømmer, og er utviklet med ny teknologi. Den skal ha en utrolig passform, og er bygd på de draktene svømmere allerede har brukt en stund.

Foruten Norge, Nederland og USA, vil også Kina, Belgia, Sør-Korea og Ukraina bruke de nye draktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere