RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøytestjerne doptatt

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Avslørt etter VM på Hamar.

Det internasjonale skøyteforbundet opplyste på sine nettsider fredag at den tyske skøyteløperen Claudia Pechstein er utestengt fra idretten i to år, etter å ha valgt positiv dopingprøve under Hamar-VM i februar.

Skøyteforbundet har konkludert med at Pechstein har drevet med bloddoping, etter at de har undersøkt 37-åringens blodprofil i en rekke tester, med særlig vekt på prøvene fra VM.

Den tyske jenta blir altså utestengt fra skøytesporten i to år, fram til 2011. Det ble besluttet under en høring som gikk over to dager. Dermed går Pechstein glipp av OL i Vancouver neste år.

Resultatene hennes fra 500 meter og 3000 meter under VM på Hamar kommer til å bli strøket, og Pechstein kommer til å miste alle poeng, prispenger og medaljer som hun fikk med seg fra Vikingskipet.

37-åringen har vunnet fem OL-gull i karrieren. De kom i 1994, 1998, 2002 og 2006. Hun har også totalt fått med seg hele 23 medaljer fra VM, derav fem gullmedaljer.

I 2000 ble hun allroundverdensmester, og i perioden 1996 til 2005 tok hun medalje i samtlige allroundmesterskap. Tidligere i år ble hun også tidens eldste kvinnelige europamester.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere