*Nettavisen* Sport.

Skytingen ødela igjen

Foto: Samuel Kubani (AFP)

Men en strålende langrennsform sørget for verdenscupledelse for Emil Hegle Svendsen.

08.01.12 17:37

Med Tarjei Bøe ute med sykdom og en Ole Einar Bjørndalen som valgte å stå over, var det Emil Hegle Svendsen som skulle forsvare Norges skiskytterære i helgas verdenscuprenn i Oberhof.

Men selv om OL- og VM-vinneren er i sitt livs form i sporet, var det nok en gang skytingen på standplass som ødela for 26-åringen.

- Skulle gjerne vunnet
- Jeg har aldri før vunnet i Oberhof, men jeg har vel vunnet på de fleste andre steder. Derfor ville jeg gjerne ha vunnet her også, men det smakte godt med en pallplass i dag, sier Svendsen til NTB etter rennet.

Nordmannen endte til slutt på en tredjeplass, uten muligheter for seieren etter å ha skutt seg bort på standplass.

- Jeg er i veldig bra langrennsform og føler meg veldig sterk. Jeg merker at jeg har mye å gi på med og ofte et ekstra gir på toppen av bakkene. I dag var det utrolig kult på sisterunden, sier Svendsen.

God start
På torsdag fikk Helge Svendsen et umulig utgangspunkt på stafetten, men klarte likevel å klatre fem plasser for det norske laget på sin sisteetappe - fra en tiende- til en femteplass.

På lørdagens sprint var han i en egen klasse i sporet, men tre strafferunder sørget for en skuffende sjetteplass.

Og på søndagens fellesstart var det altså også skytingen som ødela for trønderen.

På første liggende skjøt 26-åringen fullt hus, og et samlet felt kom inn til andre skyting. Der så alt til å gå etter planen, og med fire treff lå Hegle Svendsen an til å ta ledelsen i rennet. På det femte skuddet ble det imidlertid bom, og nordmannen falt bakover på lista.

Overtok WC-ledelsen
Ved første stående pådro nordmannen seg to nye strafferunder, og dermed var kampen om seieren over for trønderens del.

At langrennsformen er inne, er det likevel ingen tvil om - etter fjerde skyting klatret Hegle Svendsen opp fra tiende- til tredjeplass, og overtok med det ledelsen i verdenscupen. Martin Fourcade var nemlig ikke i nærheten av nordmannens form i sporet, og endte på en 13.-plass - selv med kun én bom på standplass.

Lars Berger hadde søndagens nest beste tid i sporet, bak Hegle Svendsen, men totalt fem bom sørget for en 17.-plass til slutt for veteranen.

Andreas Birnbacher sørget for nok en jubeldag for det tyske hjemmepublikummet, da han fulgte opp Magdalena Neuners seier i kvinneklassen med nok en tysk triumf. Birnbacher gikk i mål i ensom majestet, og ble fulgt av Simon Fourcade 21,2 sekunder bak.

Hegle Svendsen på tredjeplass var 34,7 sekunder bak vinneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.