RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skytterkongen dropper landslagssamling

Oslo (NTB): Skytterkongen Vebjørn Berg (29) nekter å møte til landslagssamling på tre dagers varsel og uten en spikret treningsplan.

Stange-skytteren er svært kritisk til hvordan landslagsledelsen legger opp helgens treff for Norges beste skyttere i hovedstaden. Samtidig er det uklart hvor lenge Geir Skirbekk får fortsette som landslagssjef.

- Innkallingen kom tirsdag, og den inneholder ikke noe program. Det er altfor sent til å planlegge, og da er det ingen vits i å møte på samlingen. Da følger jeg heller min egen treningsplan, sier Vebjørn Berg til NTB.

Nylig vant Berg verdenscupfinalen i skyting i Kina. Han er norsk skytterkonge de siste to årene og har fire VM-gull å se tilbake på.

- Jeg er avhengig av å ha en forutsigbar treningssituasjon. Det er ikke likegyldig om jeg skal skyte i sju eller 25 timer i løpet av samlingen. Alt om praktisk info manglet i innkallingen, sier Stange-skytteren.

- Jeg er tillitsmann, og det er gått ett år uten forbedringer. Landslagssjef Geir Skirbekk er ansvarlig for samlingene, men jeg har ikke fått svar på mine spørsmål, sier Berg.

- Jeg stiller ikke på landslagssamling med tre dagers varsel, legger han til.

Berg etterlyser et klart program, hvilke type våpen som skal brukes og hva slags utstyr utøverne skal ha med seg. Skirbekk har ikke besvart NTBs henvendelser.

Landslagssjef Geir Skirbekks kontrakt gikk ut 1. november, men han har fått en midlertidig forlengelse.

- Det er en midlertidig enighet på tre måneder, mens partene avklarer noen spørsmål, sier Olympiatoppens Michael Jørgensen.

Fagkomitéleder for rifleskytterne, Morten Landrø, bekrefter at Skirbekk forlenger, men en tremånederskontrakt er noe annet enn det året med forlengelse som det ble lagt opp til.

- Han har forlenget kontrakten, og vi har fått hans signatur. Jeg vil ikke si noe om lengden på kontrakten, men han er fortsatt landslagssjef, sa Landrø, til NTB torsdag.

- Jeg må ha penger fra Olympiatoppen. De kan øremerke midler til personlig trener neste år. Kristensen er veldig god på det mentale. Han var også på et høyt teknisk nivå selv og følger opp utøverne bra under konkurranser, sier skytterkongen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere