RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slagsmål mellom gamle venner

Foto: AP/Scanpix
Monaco-trener Didier Deschamps og Chelsea-forsvarer Marcel Desailly, tidligere lagkamerater og vinnere av EM og VM sammen står tirsdag ansikt til ansikt i en noe overraskende semifinale i Champions League.

Monaco kom seg videre fra en tøff kvalifiseringsgruppe og avanserte med 6-5 sammenlagt etter et sensasjonelt comeback mot Real Madrid.

Chelsea, med fordel av en stor stall etter investeringene til milliardær Roman Abramovitsj, trakk det lengste strået i sin kvartfinale mot et noe slitent Arsenal lag.

Deschamps, FA-cupvinner med Chelsea i 2000, har stor respekt for dagens motstander.

Solide Chelsea
- Hvis de er i semifinalen betyr det at de har et stort potensial. Dette laget har vunnet alle sine bortekamper i Champions League, kun sluppet inn fem mål og de har 25 til 30 landslagsspillere, sier Deschamps til Reuters.

- Det er kanskje ikke like stor prestisje å slå ut Chelsea som Real Madrid, men det vil bli vel så hardt.

Claudio Ranieris Chelsea har turneringens beste defensive statistikk, kun ett mål har de sluppet inn på bortebane så langt.

Festfotball
Monaco har scoret 17 mål på fem kamper hjemme på Stade Louis-II, inkludert åtte da de knuste Deportivo La Coruna, som møter Porto i den andre semifinalen onsdag.

- De har et godt lag, gode spillere og fire fantastiske spisser, sier Chelseas italienske trener til Reuters foran møtet.

- På venstre siden har de Rothen, en fantastisk venstrebeint ving og på høyre Giuly. Som Zola er han en trollmann. Det er et veldig, veldig godt lag som spiller festfotball.

Monaco, som er i sin tredje semifinale, har hatt ni dagers pause siden de mistet ledelsen i den franske ligaen til Lyon. Chelsea har på sin side spilt tre kamper på den tiden og kun fått med seg to poeng. Arsenal har nå en ni poengs luke på toppen av Premier League.

Skader i Chelsea
Deshamps kan med unntak av midtstopper Sebastien Squillaci velge fra en full stall og fjorårets toppscorer i ligaen, Shabani Nonda, er igjen tilbake.

Ranieri har større bekymringer. Nøkkelspillere som Damien Duff og William Gallas er begge ute, men Desailly er klar etter en kamps karantene mot Arsenal.

Midtbaneanker Claude Makelele, som har slitt med et vondt kne den siste tiden, er usikker.

Deschamps og Desailly, tidligere lagkamerater i Chelsea, spilte også sammen i Nantes før de i 1998 vant VM og 2000 EM med Frankrike.

De vant også serievinnercupen i 1993 med Marseille.

TV 2 Nettavisen følger kveldens kamp direkte med start klokka 2045.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere