Gå til sidens hovedinnhold

Slakter Boonens konkurrenter

Roubaix-legende mener Thor Hushovd, Filippo Pozzato og de andre er tredjerangs ryttere.

Alle som så Paris-Roubaix, fikk med seg at én rytter var betydelig mye sterkere enn konkurrentene under den 25 mil lange ferden mellom Compiègne og Roubaix.

Tom Boonen heter han – og han utlignet Roger De Vlaemincks fire triumfer i den tøffe brosteinsklassikeren.

I mål var han 1 minutt og 39 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Savnet Cancellara
Man kan hevde at verken Thor Hushovd (punkterte og veltet) eller Filippo Pozzato (veltet) hadde den nødvendige flaksen, og at Alessandro Ballan og Juan Antonio Flecha rett og slett ikke var sterke nok.

De Vlaeminck selv tar det hele et par skritt lenger, når han slakter nivået bak Belgias – og verdens – for tiden suverent beste klassikersyklist.

- Jeg håper Fabian Cancellara deltar neste år, for da blir det i hvert fall et ritt ut av det. Jeg visste på forhånd at han (Boonen) ville komme opp på siden av meg. Det er ikke Toms feil at han ikke fikk motstand. De øvrige var ikke en gang annenrangs, men tredjerangs ryttere, lyder kraftsalven fra 65-åringen i Het Nieuwsblad.

Sky kjempet - fikk ikke hjelp
Team Sky hadde fire mann i front av favorittgruppen, men var likevel sjanseløse da Omega Pharma Quick Step-rytteren skrudde på turboen 52 kilometer fra mål.

- Ingen ønsket å hjelpe oss. Det var tidlig klart at de andre ønsket å kjempe om andre- og tredjeplasser, mens vi ønsket å vinne rittet. Jeg håpet å holde Boonen innenfor rekkevidde, og at enten Edvald eller Juan Antonio Flecha kunne ta seg opp til ham ved hjelp av en sprek Alessandro Ballan eller Lars Boom, sa Mathew Hayman til velonews.com etter rittet.

- Vi ønsket å være i overtall der, men når vi først hadde fire mann der, satt alle andre bare og så på oss. Rabobank hadde to mann til der, men de gjorde ingenting. Jeg tror det kunne ha endret seg litt om det var en annen BMC-rytter der, eller kanskje også Filippo Pozzato, utbroderer han.

- De var antakelig ikke bedre
Pozzato var uheldig da han ventet i en sving sammen med Stijn Devolder, men da hadde Boonen allerede stukket fra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De Vlaemincks levner likevel ikke italieneren mye ære.

- Ta Pozzato, for eksempel: Dersom du ønsker å vinne, må du befinne deg en tomme unna bakhjulet til Boonen de siste 100 kilometerne. Utfordrerne var intet hinder for ham under rittet, de var antakelig ikke i stand til å kjøre noe bedre, mener belgieren.

PS! Selv om Boonen og De Vlaeminck nå står med fire triumfer i Paris-Roubaix, skal man huske på at førstnevnte fremdeles bare er 31 år gammel.

Kommentarer til denne saken