Slakter Bråten-utspill

Foto: (FOTO: ØRN E. BORGEN/SCANPIX)

Jens Arne Svartedal spår langrennsportens død hvis Inge Bråten får det som han vil.

09.11.06 15:54

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Nylig gikk svenskenes norske landslagtrener ut i Aftenposten og etterlyste en utstyrsrevolusjon i langrenn. Bråten mener det ikke er urimelig at løperne under OL i 2010 går på ski til 100.000 kroner paret.

Det har fått Jens Arne Svartedal til å reagere.

- Masseidrett
- Hvis Bråten får det som han vil, tror jeg idretten vår er ferdig, sier Svartedal til Nettavisen.

Langrennsveteranen frykter at nytt og kostbart utstyr kan ta knekken på både rekrutteringen til langrennssporten og på langrenn som breddeidrett.

- Langrenn er en masseidrett. Jeg mener det er et kjempefortrinn at folk flest kan gå inn i hvilken som helst sportsbutikk og kjøpe akkurat det samme utstyret som vi går på. Det må ikke bli sånn at langrennsski blir uoppnåelig for mannen i marka, fortsetter Svartedal.

Frykter klasseskille
Han er enig i at utviklingen av langrennsutstyr har stått på stedet hvil de siste 20 årene. Men det synes Svartedal er helt greit.

- Det viktigste er jo at alle konkurrerer på like vilkår. Det forutsetter at alle har tilgangen på det samme utstyret. Vi må ikke skape et klasseskille, sier østfoldingen, og fortsetter:

- For rekrutteringen vil det være døden hvis man må ha ski som etter to års produksjon kanskje kommer ned i en pris på 20.000 kroner.

Tviler på revolusjon
Jens Arne Svartedal har imidlertid ingen tro på at utstyrsrevolusjonen Inge Bråten etterlyser kommer med det alle første.

- Langrenn er rett og slett ikke stort nok som idrett. Jeg tror ikke det vil være kommersielt interessant. De største skifabrikkene tjener pengene sine på alpinski. Skal det komme en ny type langrennsski, forutsetter det at det utvikles overførbar teknologi fra en ny type alpinski, sier Svartedal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.