RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter Chelseas kjøpefest

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Arsenal-manager Arsène Wenger mener sjefene på Stamford Bridge taler med to tunger når det gjelder penger.

I timene før det internasjonale overgangsvinduet stengte mandag, åpnet Chelsea-eier Roman Abramovitsj lommeboka på vidt gap for å sikre seg Liverpools Fernando Torres og Benfica-forsvarer David Luiz.

Duoen hadde en samlet prislapp på formidable 700 millioner kroner – og det har naturligvis ikke gått upåaktet hen i fotballmiljøet. Arsenal-manager Arsène Wenger er blant dem som ble oppbrakt over kjøpsfesten.

Han mener Chelsea opptrer en smule hyklersk.

- Chelsea støttet UEFAs økonomiske fair play-forslag, men på morgenen (mandag) offentliggjorde de underskudd på 650 millioner kroner og senere på dagen kjøper de spillere for 700 millioner. Hva er logikken i det? sier Wenger til ESPN.

- Det er vanskelig å forstå. Offisielt stemmer de for økonomisk fair play, men de kan sikkert forklare dette mye bedre enn jeg kan, tilføyer franskmannen.

Vil fortsette
Det europeiske fotballforbundets nye økonomiske fair play-regelverk trer i kraft fra neste sesong. Det forbyr ikke storkjøp av spillere, men forutsetter at klubbene har balanse i regnskapet ved utgangen av en sesong.

I kjølvannet av mandagens kjøpefest understreket Uefa-ledelsen dette poenget i en uttalelse.

«Vi har full tillit til at klubbene har økt fokus på de finansielle fair play-reglene, som har som mål å oppmuntre klubbene til å balansere inntekter og utgifter over en periode på fire til seks overgangsvinduer», heter det blant annet.

Wenger tror imidlertid at Chelsea også i framtiden vil handle stort – og svarer følgende på om London-klubbens pengebruk er et grep for å tette luka til tittelrivalene.

- Han (Abramovitsj) kan fortelle deg hvorfor, men det er sånn man kan se det fra utsiden. Hvis man ikke investerer i en periode, ser det ut som man ikke er like involvert lenger. At han ikke liker det like mye. Men 700 millioner betyr at det vil komme mer, sier franskmannen.

Stor forskjell
ESPN har for øvrig regnet ut at Arsenals startoppstilling mot Everton samlet skal ha kostet London-klubben i underkant av 400 millioner kroner. Det er godt under det Chelsea betalte for Fernando Torres alene.

Den slags regnestykker liker Wenger.

- Derfor satte jeg meg tilbake i lenestolen og iakttok (mandagens kjøp) med stor tilfredshet, sier franskmannen – og tilføyer:

- Chelsea og Manchester City er åpenbart spesialtilfeller. Det ser ut som Chelsea er tilbake på markedet, etter å ha vært borte en stund. Men de har finansielle muskler til å gjøre dette, sier han.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere