*Nettavisen* Sport.

Slakter CSCs testrutiner

Foto: EPA

Direktøren i Danmarks Cykle Union (DCU) mener CSCs antidopingprogram er fullstendig verdiløst.

DCU-direktøren Jesper Worre er knallhard i sin kritikk av CSCs antidopingarbeide. Han synes det er merkelig at lagledelsen ikke reagerte da legen Rasmus Damsgaard to ganger under årets Giro d'Italia ba CSC ilegge en rytter startnekt på grunn av en mistenkelig blodprøve.

- Hva er antidopingprogrammet verdt når laget ikke reagerer på de eksterne testernes anbefalinger? Da er jo hele opplegget verdiløst. Jeg er rystet over at man ikke etterkom de klare anbefalingene om å gripe inn og stanse rytteren, sier Worre til Jyllands-Posten.

Situasjonen skader ikke bare CSCs troverdighet. Også Rasmus Damsgaard, kjent som en av verdens fremste dopingforskere, har ifølge DCU-direktøren tapt anseelse.

- Slik DCU ser saken nå, er det stor tvil om det interne testsystemet, og Rasmus Damsgaards troverdighet er helt på bunn, sier Worre.

Den oppsiktsvekkende prøven ble tatt 7. mai, og resulterte siden i to oppfølgende prøver 10. og 19. mai. Den første av disse ble foretatt av det internasjonale sykkelforbundet (ICU), den andre av CSC interne testsystem. Begge disse viste normale verdier.

Likevel anbefalte Rasmus Damsgaard i en mail den 22. mai å ilegge rytteren en såkalt «no start-sanksjon». I samme mail skriver Damsgaard at prøveresultatet han hadde sett 7. mai «i 999 av 1000 tilfeller er en indikasjon på at det foregår blodmanipulasjon», skriver Jyllands-Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag