Slakter egne landsmenn

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Denis Mensjov takket nei til Katusja-laget.

Alexandre Vinokourov, Astana.

Bradley Wiggins, Team Sky.

Andy og Frank Schleck, Team Luxembourg.

Denis Mensjov, Team Geox-TMC.

Finn èn feil.

- Situasjonen var merkelig. Deres holdning var ikke den beste, men Andrei Tchmil (manager Team Katusja) forsvarer deres holdning og jeg min. Jeg synes dog at jeg kunne blitt behandlet bedre. Da det er et russisk lag og et nasjonalt prosjekt synes jeg at de kunne handlet annerledes, og ikke som om jeg var en hvilken som helst rytter på markedet, sier Mensjov til Biciciclismo ifølge feltet.dk om hvorfor han ikke signerte for Russlands store sykkelsatsning.

Irritert
- Det finnes en god del nasjonale prosjekter som det i Kasakstan hvor det ikke er noen tvil om at Vinokourov skal kjøre. Sky-prosjektet er også et eksempel hvor Wiggins hadde kontrakt med Garmin, men Sky gjorde alt de kunne for å få den beste briten over på det nasjonale laget. Det samme gjelder Andy Schleck og hans lag. Men det var ikke tilfellet for meg, noe jeg synes er underlig, utdyper Mensjov.

Mensjov mener at Katusja-laget skulle vist større innsatsvilje og skreddersydd et perfekt opplegg til han.

- Jeg er irritert fordi de hadde minst halvannet år på seg. Men de sa ingenting, og kom først til meg i august sammen med mange andre lag, men på det tidspunktet var markedet åpent. I Spania og Frankrike har de hundrevis av ryttere, og Spania for eksempel har ti ryttere som kan være med i sammendraget i en grand tour, men i Russland er det ikke så mange klasseryttere, legger 32-åringen til.

Hyller Gianetti
Ifølge CQRanking har Denis Mensjov vært den desidert sterkeste russeren de siste sesongene. I år ble russeren nummer tre i Tour de France etter en sterk tempoetappe nest siste dag. Han har blant annet vunnet Giro d`Italia og Vuelta a Espana (to ganger) tidligere.

Mensjov har ingen problemer med sin kommende sjef, Mauro Gianetti.

- Gianetti kjente meg allerede (da han kom med kontrakten), og han hadde allerede vist interesse. Vi hadde også snakket sammen for et par år siden. De behandlet meg med respekt og interesse, avslutter Mensjov.

Foreløpig ser det bedre ut hos Katusja enn hos Team Geox-TMC. Førstnevnte lag fikk nemlig Pro Team-lisens i motsetning til Mensjovs nye arbeidsgiver.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.