RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter halve laget

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
RIAZOR STADION (TV 2 Nettavisen): Rosenborg-trener Åge Hareide var ikke nådig etter tapet mot Deportiva La Coruna. – Jeg er ikke stolt av laget mitt nå, sier Hareide.

DEPORTIVO – ROSENBORG 1-0 (Sammenlagt 1-0): Rosenborg er slått ut av Mesterligaen, og for første gang på ni år kommer høsten til å foregå uten Champions League-hymnen rungende over Lerkendal på våte høstkvelder.

- Ikke stolt

Og det bitreste er at Rosenborg i stor grad kan takke seg selv for at det ikke gikk som alle hadde håpet. Først og fremst ved å ikke klare å score i den gode kampen hjemme på Lerkendal, og dernest ved å prestere så dårlig spill i Coruna tirsdag.

- Jeg er ikke stolt av laget mitt nå. Vi gjorde altfor mye feil, og det var fortvilende å se så mange spillere under vanlig standard, sier Hareide.

Spesielt første omgang var en orgie i feilpasninger fra vanligvis ballsikre trøndere. Og de pasningene som fant veien opp til spissene, ble møtt av mottak i Lecablokk-klassen.

- Halve laget presterer rett og slett ikke opp til vanlig standard, og det tror jeg de innser selv. Jeg er overrasket over at internasjonalt rutinerte spillere kan gjøre så mye feil, sa en nådeløs Åge Hareide på pressekonferansen etter kampen.

Tannløse toppscorere

Og det var etter en av utallige feilpasninger fra landslagsbacken Christer Basma at Deportivo fikk det avgjørende og akk så inntektsbringende målet. Basmas pasning ble snappet opp, Deportivo kontret og Luque banket ballen i krysset etter et kvarters spill.

- Det er irriterende at vi leverer så svake prestasjoner i en så viktig kamp som dette. I tillegg i en internasjonal kamp, der vi blir hardt straffet for feil. Det var total skivebom pasningsmessig, sukker Hareide.

Da Deportivo hadde fått målet de trengte, var det Rosenborg som måtte fram og angripe. Tippeliga-toppscorerne Harald Martin Brattbakk og Frode Johnsen hadde imidlertid en svart dag på jobben, mens Azar Karadas var totalt usynlig. Og Hareide innrømmer glatt at det ikke er lett å skape sjanser med en angrepstrio langt under vanlig nivå.

SI DIN MENING:
Blir Mesterligaen kjedeligere uten RBK?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
- Det er bare Harald og Frode som kan svare på hva som skjer. Det er ergerlig at de forsvinner ut av kampen, sier treneren.

Få plusser

Han gir godkjent til noen av gutta sine.

- Espen Johnsen er sjanseløs på målet, og tar resten. Vidar Riseth og Erik Hoftun er bra i midtforsvaret, og på midtbanen kommer Ørjan Berg og Roar Strand sterkere og sterkere. Roar jobbet enormt, og hadde også flere muligheter, sier Hareide.

Tv 2 Nettavisen talte tre Rosenborg-sjanser: En der Roar Strand ikke fikk klem på skuddet, en der Erik Hoftun headet en corner like over og en hvor innbytter Øyvind Storflor avsluttet svakt med venstrebeinet etter å ha kommet seg fint fri inne i feltet. Deportivo kom på sin side opp i et tosifret antall store muligheter.

- Irriterende! Jeg skal sette den headingen, selv om det er trangt der inne, sier Erik Hoftun om sin sjanse. Hadde RBK klart å utligne, spørs det vel om ikke det lokale politiet hadde arrestert 11 trøndere for grovt ran.

- Må være konstruktive

Hjemme venter nå en nitidig granskning for å finne ut hva som gikk så galt i Spania.

- Dette får vi ta på kammerset. Men det er viktig å ikke sage gutta helt på grunn av en enkelt kamp. Vi må være konstruktive og ta med denne erfaringen videre, sier Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere