Gå til sidens hovedinnhold

Slakter Hareide

Landslagssjef Åge Hareide får så ørene flagrer etter gårsdagens pinlige forestilling mot Ukraina.

Det er langt mellom ekspertene som støtter Hareide etter at Norge ble rundspilt og tapte fortjent 1-0 mot hjemmelaget Ukraina.

- Offensivt hadde ikke Norge mye å by på, skriver VG Nett.

- Hjemmelaget var overlegne i sjansestatistikken - og vant sånn sett fortjent.

- 0-1 betyr at 2008 vil stå igjen som et marerittår for Norge og landslagssjef Åge Hareide. Han har ikke klart å lede laget til en eneste seier i år - og har gått gjennom et helt år uten å vinne fotballkamper.

Dagsavisen: Spark Hareide!
Dagsavisens fotballkommentator Tor Kise Karlsen mener at nå må Norges Fotballforbund vurdere Hareides stilling :

- Skal Åge Hareide få fortsette å lede den norske landslagsskuta som en Titanic-kaptein, spør Karlsen, og konkluderer med at det i dag er lite som tyder på at Norge skal reise seg under Åge Hareides ledelse når VM-kvalifiseringen begynner igjen til neste år.

- Neste kamp for Norge går mot Tyskland i februar. Med Åge Hareide? Det må være et spørsmål Norges Fotballforbund må ta tak i. Vårt svar er klart hvis ikke Norge skal lide Titanics skjebne, skriver Dagsavisens kommentator.

Bratseth: Mangler spillestil
Selv i studioet til Viasat4, som overførte kampen, var det mye kritikk å få underveis i kampen.

Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth var nådeløs: - Når noen spør meg hvilken stil Norge spiller etter, så kan jeg ikke svare.

- Å se onsdagens kamp var som å få en knyttneve fra 80-tallet midt i fleisen, skriver tidligere sportssjef og nå kommentator i Nettavisen, Thomas Enger og fortsetter: - Norge er fucking shit for tiden. For å si det med John Arne Riise.

Aftenposten: Et bunnpunkt
Aftenposten var heller ikke imponert:

- Norge var i realiteten sjanseløse mot et ukrainsk lag som slett ikke stilte med sitt aller beste mannskap, skriver kommentator Øyvind Nordli. - I går ble et slags bunnpunkt nådd.

VGs Truls Dæhli summerer opp sitt syn i tittelen: «Hodeløst. Idéløst. Håpløst.»

Morten Pedersen i Dagbladet er ikke stort dårligere: «Bare en fotballpresident kan elske et sånt landslag.»

- Det er alle landslagstreneres ansvar å levere resultater ut fra forventninger og sluttspilldrømmer - oppblåste eller ikke - og sånn sett står Åge Hareide til stryk for tredje gang på rad.

- 58 landskamper inn i Åge Hareides regime er Norge et sørgelig syn i de fleste sammenhenger, mener Morten Pedersen.

BT: Historisk lavt

Landets største regionaviser mener at Norge ble rundspilt, og på avisenes felles debattforum krever de aller fleste Åge Hareides avgang.

Kommentator Johannes Dobson, som skriver både for Adresseavisen og Bergens Tidende, vektlegger at Norge har spilt et helt år uten seier, og at vi må tilbake til 1978 for å finne noe tilsvarende:

- I tillegg røk også Hareides menn ned til en 54. plass da Fifa-rankingen ble offentliggjort nylig. En historisk lav bunnotering, skriver Dobson.

Lenge til Tippeligaen? Spill Managerleague mens du venter!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken