Slakter lagkameratene

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Rasmus Guldhammer ble Danmarks beste, men den tidligere HTC-rytteren ga lagkameratene stryk for innsatsen i VM.

24.09.11 10:27

Skuffelse preget både den norske og danske leiren etter en U23-fellesstart hvor beste nordmann ble Filip Eidsheim, på 12.-plass, og beste danske ble Rasmus Guldhammer, på 22.-plass.

De norske rytterne var skjønt enig om at samarbeidet var for dårlig i laget i den avgjørende delen av rittet.

Filip Eidsheim og Vegard Robinson Bugge spurtet for sine egne sjanser på oppløpet i København og begge slo danske Rasmus Guldhammer.

Dansken, som har en fortid i Mark Cavendish’ HTC-lag, var særdeles misfornøyd med sine lagkamerater etter rittet.

- De mangler lagånd
Ryttteren som nå kjører for det danske Concordia-laget var ikke redd for å si det han mente om danskenes innsats etter rittet.

- Hvis de ikke kan spurte, så er det dem som skal tette lukene. Så kan jeg avslutte og lage en topplassering, siden de ikke kan, sa Guldhammer etter rittet ifølge sporten.dk.

Guldhammer godkjenner innsatsen til Sebastian Lander og Bjarne Riis’ nye signering Christopher Juul-Jensen, men resten av laget fikk stryk av 22-åringen.

- Jeg er lei for at Christopher ikke fikk medalje for sine prestasjoner, det var nære. Men de andre kan holde kjeft for å si det som det er, fortsatte en irritert U23-rytter.

Riis: - De burde ventet
Bjarne Riis mener Guldhammer og Juul-Jensen burde forsøkt å gå i brudd sammen. Da kunne de avgjort, tror Saxo Bank-sjefen.

- Rasmus og Christopher burde ventet til neste siste runde, så skulle de kjørt sammen, uttaler Riis.

- Kunne de vært to mann i en gruppe, så kunne de avgjort løpet. Men det er lett å si nå, fortsetter han.

Sportsdirektøren var svært fornøyd med hva Christopher Juul-Jensen presterte. Den unge dansken er en av Riis’ nyervervelser foran 2012-sesongen.

- Han kjørte som det skal kjøres. Han er nødt til å ta sjanser. Hvis du ikke kan gjøre som franskmennene her, så er du nødt til å sitte der ute og ta sjanser, mener Contador-sjefen.

Foto: Tim De Waele

- Ville gjerne vunnet
- Jeg er utrolig skuffet over a jeg skal sitte og tette lukene selv. De kreftene jeg brukte der kunne jeg brukt for å spurte og få en topplassering, mener Rasmus Guldhammer.

- Jeg ville gjerne vært blant topp ti og jeg ville gjerne vunnet.

Guldhammer, som ble nummer 12 i U23-VM i 2008, tror det er noe med VM som får rytterne til å glemme at de kjører på et lag.

- Jeg er lei av at VM er større enn en laginnsats. Det viser kanskje mer om rytterne på laget, at de ikke har så mye lagånd som de påstår. Det fryktet jeg litt, innrømmer Guldhammer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.