*Nettavisen* Sport.

Slakter NM-arrangørene

Foto: Harley Peters (Getty Images Sport)

Olaf Tufte er skuffet over arrangørene av helgens NM i roing på Voss. De legger seg flate.

21.09.11 15:50

På sin hjemmeside går den dobbelte olympiamesteren hardt ut mot NM-vertskapet. Han slår fast at årets NM «ikke var av de beste», verken værmessig eller når det gjaldt gjennomføringen.

Liten stas på vinnerne
- Været får man ikke gjort noe med, men gjennomføring ligger hos mennesker, skriver Horten-roeren, og utdyper:

- Aldri har det blitt gjort mindre stas på vinnerne, særlig ikke i et NM. Her kunne man komme og hente medaljene sånn cirka når det passet.

- Vi ror NM, for mange er det ganske stort, og enda større å vinne en medalje. Men ingen fikk se hvem som fikk hva. For det var ingen skikkelig medaljebrygge, seremoni eller overrekkelse. Veldig leit.

Glad for laginnsatsen
Tufte er heller ikke imponert over speakertjenesten og informasjonen for øvrig under mesterskapet. Han beklager også at det ikke var fullt albanoanlegg på vannet.

- Dette norgesmesterskapet går kun inn i mine historiebøker på grunn av laginnsatsen til klubben, konkluderer Olaf Tufte.

Han kunne nemlig glede seg over tidenes beste NM for Horten Roklubb, med fire gull, to sølv og en bronse, samt ny kongepokal til klubbens store frontfigur.

Berettiget kritikk
Det var Hordaland Rokrets som arrangerte årets NM. Kretsens leder Trond Iversen, som også var regattaleder, skjønner kritikken fra Tufte, og innrømmer at den er berettiget.

- Vi er ydmyke, legger oss flate for at han har denne oppfatningen og tar kritikken seriøst. Vi må ta den til oss og gjøre det bedre neste gang, sier Iversen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), men legger til:

- Når det er sagt, må det også påpekes at det spesielle ved Voss som regattasted er at det ikke er noen fast arena. Den må stables på beina i dagene før mesterskapet og pakkes ned igjen når det er slutt. På grunn av manglende infrastruktur er det dermed ikke like enkelt å etablere samme ramme og verdighet som for eksempel på Årungen. I den anledning må jeg få berømme alle personene som har stått på og jobbet hardt for å få avviklet mesterskapet. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.