Slakter overbetalte unggutter

Foto: AP/Scanpix

Ryan Giggs tror enkelte fotballtalenter kommer litt for lett til pengene.

Han er en av tidenes mest suksessrike spillere i engelsk fotball, Manchester Uniteds Ryan Giggs.

United-stjernen har preget engelsk og internasjonal fotball i tjue år, og er fortsatt toneangivende for Sir Alex Fergusons United-mannskap.

Og med mål i samtlige Premier League-sesonger 1992, 551 kamper siden oppstarten og utrolige 23 titler i United-trøya vet waliseren hva som må til for å nå toppen.

Men nå er Giggs bekymret for at de nye store talentene som kommer opp altfor fort blir belønnet med fete kontrakter og stjernestatus. Dermed har de på mange måter oppnådd alle drømmene sine utenfor banen, før de i det hele tatt har gjort noe stort på banen.

- Mange av dagens spillere får mye penger før de i det hele tatt her etablert seg, det hadde aldri jeg, sier 36-åringen ifølge Daily Star.

Gradvis bedre kontrakter
For da Giggs slo gjennom for United på starten av 90-tallet var det helt andre kår for en lovende unggutt.

- Jeg fikk gode penger jeg, misforstå meg rett, men jeg spilte på førstelaget og hadde 300 kroner. Jeg var på en lærlingekontrakt, forklarer Giggs.

Som forklarer at kontraktene ble bedre jo eldre og jo bedre man gjorde det.

- Den neste kontrakten min var på 2000 kroner med dekte utgifter og gradvis ble kontraktene ble bedre dess eldre man ble. Det var slik det var da jeg vokste opp som spiller.

- Nå får du de store pengene før du i det hele tatt har bevist at du duger. Fire- og femårskontrakter med gode lønninger er den nye hverdagen i fotballen, sier Giggs.

- Blir tøft
Og Giggs tror dette er en ulempe for spillere som har store talenter. Blir man belønnet for tidlig kan det være vanskelig å motivere seg for å gjøre jobben man må gjøre for å bli bedre. Dermed blir ikke spillerne noe mer enn unge og lovende.

Etter hvert blir de da også eldre og dårligere, og med kontrakter som går ut. Da hjelper det lite at man en gang i tiden var et talent, mener Giggs. Han tror at rekordene og oppnåelsene hans neppe blir kopiert av noen med det første.

- Noen spillere takler det, andre ikke. Jeg har vært i denne klubben i dens mest suksessfulle æra. Det blir vanskelig å slå det jeg har oppnådd, sier midtbanespilleren.

- Jeg sier ikke at det aldri vil skje, men det blir tøft, avslutter Giggs.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag