Paris Saint-Germain hentet stjerne etter stjerne i sommer, og det hele toppet seg da Lionel Messi ble klar for klubben. Men den franske storklubben har likevel ikke klart å innfri de enorme forventingene som har blitt stilt til dem etter sommerens stjernekjøp.

Resultatene i både hjemlig liga og i Champions League har imidlertid vært forholdsvis bra, med en ligaledelse på elleve poeng etter 17 kamper og avansement fra en tøff Champions League-gruppe.

Det er imidlertid prestasjonene storklubben gjentatte ganger har fått kritikk for, og mye har gått på klubbens stjernetrio, bestående av Kylian Mbappé, Neymar og Messi.

Paris Saint-Germain møter Monaco hjemme søndag kveld. Nettavisen er på plass på indre bane, og gir deg alt før kampen fra 20:20. Se kampen her!

Les også: Mbappé får eksperten til å reagere: - Veldig skuffende

- Det verste laget

Mbappé har gode tall å vise til etter snart halvspilt sesong, men både Messi, og spesielt Neymar, har hatt perioder hvor de har slitt.

Den franske ESPN-journalisten Julien Laurens følger PSG tett, og er en av ekspertene som langt ifra er overbevist over det klubben har vist denne sesongen.

- Jeg begynner å bli fortvilet. Dette er et av de verste PSG-lagene siden Qatar tok over for ti år siden. Dette er kanskje det mest talentfulle laget individuelt sett, men likevel er det det verste laget, sier han i et ESPN-program.

Les også: Ser ikke for seg Zidane ta over PSG: - Vil være en massiv overraskelse

Ekspert på fransk fotball, Paul Thomas Clay, mener Laurens er inne på noe i sin kritikk av PSG.

- Det er selvfølgelig satt litt på spissen, men jeg skjønner litt hva han mener. De har vært i stadig utvikling, og nå har de fylt på med alt de manglet og hadde den overgangssommeren de hadde. Men likevel spiller de ikke veldig bra fotball, sier han til Nettavisen.

- Faller i prestasjonene

Laurens mener blant annet at PSG-trener Mauricio Pochettino har endret altfor mye på laget.

- De klarer ikke å spille sammen. Pochettino har endret formasjonen fem ganger. Verratti har spilt i seks forskjellige posisjoner, sier han.

Laurens mener imidlertid at Pochettino ikke skal få all skylden for at PSG ikke har imponert han. Han mener PSGs stjernespillere også bør få høre det.

- Jeg vil ikke legge all skylden på Pochettino. Jeg synes han skal ha den største skylden, men spillerne må også ta sin del. Jeg forstår det ikke, sier han.

Clay mener at PSG ikke har prestert så bra mange hadde forventet, med tanke på alle stjernespillerne klubben hentet i sommer.

- Poengmessig er de langt foran, men spillemessig har det ikke vært veldig imponerende eller blendene på noen måte. I hvert fall veldig sjelden. De har ofte avgjort kamper veldig seint, i motsetning til tidligere år hvor de dominerte i mye større grad. Ut fra det de har prestert tidligere og at de har tilført ytterligere kvalitet, og så faller de i prestasjonene på et vis, sier han.

Les også: Fransk supertalent jaktes av gigantklubber: - Ikke overrasket

Delt syn på Champions League

Med en ledelse på elleve poeng i Ligue 1 ser det lovende ut med tanke på seriegull for PSG, men det er nok en dårlig skjult hemmelighet at det som betyr noe for PSG er Champions League.

Klubben kom til finalen og tapte for Bayern München i 2020, mens i forrige utgave ble PSG slått ut av Manchester City i semifinalen.

Les også: Tar brutalt oppgjør med Lionel Messi: - Skammer du deg ikke?

Med store stjerner inn denne sommeren ble PSG fort utpekt som favoritter til å vinne turneringen denne sesongen, men ifølge Laurens er det bare å glemme at det skal bli Champions League-tittel på PSG.

- De kommer til å vinne serien, for de andre lagene er ikke gode nok. Men i Champions League kommer de til å ryke i åttedelsfinalen mot Sporting eller noe slikt, er hans harde dom.

Ekspert Steve Nicol mener imidlertid at man ikke kan avskrive PSG, selv om de ikke har imponert stort denne sesongen.

- De har ikke vist noen ting, men man kan ikke si de ikke har en sjanse til å vinne Champions League. De har Mbappé, Neymar og Messi, og potensialet deres til å knuse et hvert lag er der, sier han.

Søndag møter PSG Monaco til storkamp i Ligue 1. Kampen begynner klokken 20.45 og sendes som vanlig hos Nettavisen og Direktesport. Nettavisen er på plass på indre bane, og starter sendingen 20.20.