Slakter Rekdals Aarøy-forsvar

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Uttalelesene til Nettavisen faller ikke i god jord hos Antirasistisk Senter.

- Det er vanlig at mørkhudede spillere oppfatter ting som rasistisk når de havner i trøbbel. Det har jeg opplevd med egne spillere som trener også. De oppfatter det som rasisme når de får kjeft.

- Men jeg har litt forståelse også. Det ligger i kulturen deres, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til Nettavisen tirsdag formiddag.

Han forsvarer dermed at Tor Hogne Aarøy kalte Rosenborgs Anthony Annan «idiot»og «jævla afrikaner» i mandagens tippeligakamp.

Les også: Rekdal forsvarer Aarøy

- Dårlige rollemodeller
Det får Antirasistisk Senter til å reagere. I en pressemelding retter de kraftige skyts mot Rekdal og talentspeider Stig Torbjørnsen som kom med en lignende uttalelse til Adresseavisen.

- Det viktige er at dette må være en påminnelse om at god fotballkultur er lik nulltoleranse for rasisme. Derfor er det grunn til bekymring for bagatelliseringene fra Rekdal og Torbjørnsen. De gjør seg selv til dårlige rollemodeller, og svikter det svært gode arbeidet store deler av fotball-Norge gjør for en seriøs fotballkultur, sier leder i Antirasistisk Senter Kari Helene Partapuoli.

Annan og Aarøy skværet tirsdag opp på telefon, og det får Aarøy honnør for.

- Det er naturligvis ikke akseptabelt å bruke hudfarge eller etnisitet som et skjellsord, og det er derfor veldig positivt at Aarøy har beklaget episoden, sier Partapuoli.

Ingen straff fra NFF
Norges Fotballforbund kommer etter all sannynlighet ikke til å reise sak mot noen av de involverte.

Les også: Aarøy og Annan slipper straff

- Det er litt for tidlig å fastslå hundre prosent, men ut fra det bevismaterialet som ligger til grunn kommer vi ikke til å reise påtale mot verken Tor Hogne Aarøy eller Anthony Annan, sier lederen for NFFs påtalenemnd, Egil André Berglund, til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.