*Nettavisen* Sport.

Slakter Rosenborg

Foto: (FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix)

RBK-legende Gøran Sørloth mener spillet mot Godset var som «å se en dårlig film, i sakte tempo».

14.05.07 14:12

TRONDHEIM (Nettavisen): I kulissene på Lerkendal gikk tidligere RBK-spillere, trenere og legender murret høylydt over innsatsen etter første (!) omgang mot Strømsgodset.

Hva legendene tenkte etter at drammenserne stakk hjem med 2-1 seier i bagasjen, må gudene vite – og Nettavisens lesere.

- Jeg sa det i starten av 2. omgang. Dette er som å se en dårlig film, men i sakte tempo. Du kan jo tenke deg selv: Det var helt forferdelig, sier tidligere RBK-spiss Gøran Sørloth til Nettavisen.

Verst siden 1991
Gårsdagens tap sendte trønderne ned på 9. plass på tabellen, med samme poengtall opp til seriekonkurrentene fra Romerike. Nettavisen har gått igjennom serieåpningene siden 1987, og har funnet ut av avstanden opp til konkurrentene ikke har vært større siden 1991.

Da lå Rosenborg på jumboplass, 12 poeng bak Viking etter seks runder. Høstspurten holdt ikke til gull, Rosenborg endte på annenplass fem poeng bak rogalendingene.

- Bør RBK lese tabellen for å se hvordan de andre lagene ligger an?

- Jeg håper det. Det er altfor dårlig, det som er prestert. Men ni poeng er ingen krise, serieavslutningen er langt frem i tid. Det som er mer kritikkverdig – eller rett og slett kriseproblematisk – er at det fungerer veldig dårlig på banen. Lagspillet og samspillet er ikke til stede.

Sterk i troen
Ikke alle råder imidlertid Rosenborg til å benytte for mye tid på finstudier av tabellen.

- De har mye hardt arbeid foran seg. De må ikke se på tabellen, men jobbe med ting de KAN gjøre noe med. For eksempel må de få opp arbeidsmengden både offensivt og defensivt. Videre må balltempoet opp, de må ta duellene, få i gang løpsmønsteret og bevege seg riktig i den siste tredjedelen av banen, sier landslagsassistent og tidligere RBK-keeper Ola By Rise.

På de siste 20 sesongene har RBK ledet serien fem ganger etter de første seks serierundene. Alle ganger har det endt med seriemesterskap: 1988, 1992, 1994, 2000 og 2003.

Også i fjor fikk utfordrerne etter hvert en solid luke ned til trønderne. En periode var avstanden mellom Brann og Rosenborg på hele ti poeng, men til slutt tok RBK gullet.

- RBK må være sterke i trua – de må jobbe godt på treningsfeltet. Det er ikke annet å gjøre, jeg tror ingen i klubben vil prøve å bortforklare tapet i går. Selv om de skapte nok sjanser til å vinne og kanskje hadde litt uflaks, var det en av de dagene, mener By Rise.

Start-mareritt
Allerede onsdag kommer et formsterkt Start-mannskap til Trondheim. Det betyr at RBK-trener Knut Tørum har liten tid til å banke vinnerviljen og RBKs offensive og defensive bevegelsesmønstre inn i mannskapet sitt.

- Slik seriestarten har utviklet seg, er Start en slags marerittmotstander på 16. mai, med sin innsats og vinnervilje?

- Ja, de blir jo det nå – men det er fordi RBK har gjort det slik selv. De kunne ha statuert et eksempel mot Godset, og gjort Start usikre på hvor gode årets mannskap virkelig er. Men nå kommer de i stedet fulle av overskudd og med troen på at det er helt ufarlig å stille opp på Lerkendal.

- Hvordan tror du uka blir på Brakka?

- Det kommer til å bli en slitsom uke. For meg handler dette mye om den indre justisen. Det er på tide å si i fra at dette var altfor dårlig. Skal en være med i toppen, må en være tøffe mot hverandre også. En må få beskjed på treningsfeltet om en sluntrer unna, her har det vært altfor slapt.

Savner sjefen
I kjølvannet av Godsets poengran, savner Sørloth mer enn noe annet sjefstyper ute på Lerkendal-gresset. Måten RBK klappet sammen på et drammensernes halvannet minutts lange effektive oppvisning, var skremmende.

- Det er så kjønnsløst. Det er ingen som blir sinte, det er ingen som tar tak i det. Nå får en håpe at folk ikke begynner å lure seg selv. I går tapte man mot et middelmådig Godset-lag, som opptrådte svært usikkert i forsvar. Det var en kamp RBK egentlig burde kunne ha vunnet tosifret¿

- Men hvilke sjefstyper finnes i årets RBK-mannskap?

- Det er et godt spørsmål. Et godt retorisk spørsmål: Hvem er sjefen? For det finnes ingen sjef. Det finnes for mange like komponenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.