*Nettavisen* Sport.

Slakter sine egne fans

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Markus Ringberg var ikke nådig med briskebypublikummet etter seieren mot Lyn.

20.10.08 01:05

HAMKAM - LYN 3-2:

HAMAR (Nettavisen): - Vi får veldig lite støtte fra publikum. Så fort vi gjør det litt dårlig, så begynner de å pipe mot oss og gå hjem. Vi (spillerne) snakket om det etter kampen, og det skal ikke skje. Publikum skal støtte oss, og vi trenger kanskje litt ekstra support når vi er på defensiven i en kamp. De piper og går hjem etter at vi slipper inn 2-2, mens de er helt i hundre når vi går opp til 3-2. Det er for svakt, sier en frustrert HamKam-kaptein Markus Ringberg til Nettavisen etter kampen mot Lyn.

Tamt før pause
Men desto gledeligere var det for Ringberg og laget hans at de vant 3-2 mot Lyn. Det var en svak førsteomgang der lagene scoret hver sin gang. HamKam fikk en straffe tidlig som Ante Vitaic satte inn, mens Lyn var noe heldige da et skudd traff en HamKam-stopper og datt ned i beina på Theodor Elmar Bjarnasson som satte ballen kontant i mål.

Farten ble satt opp i andre omgang, og lynspiss Kim Holmen hadde nok sjanser til at han burde satt inn både ett og to mål.

- Dessverre bommet Holmen i dag, og det er ikke tilfeldig siden det skjer i hver kamp. Men vi får jobbe med avslutningene hans, og kanskje vi ser bedring allerede til helga mot Aalesund, sier Lyn-trener Kent Bergersen.

268591

Mot spillets gang fikk HamKam nok en straffe da Magne Simonsen holdt Tommy Øren i eget felt. Ante Vitaic la igjen ballen på krittmerket, og plasserte ballen høyt i Eddie Gustafssons høyre hjørne. Kun fem minutter senere dro Lyns Erling Knutzon seg fri på Lyns høyrekant, og HamKam-stopper Frode Bjørnevik var uheldig og satte ballen i eget mål. Kampen bølget frem og tilbake etter det, og Briskeby eksploderte da Olivier Karekezi satte en Lyn-klarering kontant i mål fra 15 meter.

- Ikke fortjent
HamKams trener var ærlig etter kampen, og innrømte glatt at laget hans ikke gjorde en god kamp.

- Ingen tvil om at Lyn var det beste laget i dag. De var like gode som vi var hjemme mot både Bodø/Glimt og Aalesund. Vi var gode frem til vi tok ledelsen, og deretter datt vi langt bakover på banen og ga Lyn initiativet. Vi blir feige og passive, og vi går ikke for et nytt mål som vi skal.

- Men det var sterkt av oss å komme tilbake etter 2-2, og denne seieren var vel en liten revansje for tapet borte mot Lyn. Da dominerte vi, mens Lyn tok seieren. Lyn var bra, og absolutt et av de bedre lagene jeg har sett på Briskeby i år, sier Erlandsen.

Lyntrener Kent Bergersen er enig i Erlandsens uttalelser.

- Det var godt gjort å tape denne kampen. Den siste timen synes jeg vi var best i alt, men målene manglet. HamKam gjør vel tre mål på to sjanser, og de straffene de får, er unødvendige. I begge situasjonene var ballen på vei ut i ufarlige områder, og da skal vi ikke være så aggressive. Det er tungt med fire strake tap, men vi satser på å avslutte sesongen på en bra måte, avslutter Bergersen.

Glimt-mål?
Like etter kampslutt surret det rykter i pressesonen om at Bodø/Glimt hadde utlignet mot Aalesund, og man kunne høre høylytt jubling fra HamKams garderobe. Men det var bare en moromann som hadde satt ut ryktet, og spillerne kom raskt ned på jorden igjen.

- Det var noen trevlige minutter inne i garderoben, men vi fikk fort beskjed om at Aalesund hadde vunnet sin kamp, sier Markus Ringberg.

Arne Erlandsen var mer nøktern til det hele, og maner spillerne sine til å konsentrere seg om det de kan gjøre noe med; nemlig sine egne kamper.

- Jeg hadde en tøff jobb å bygge spillerne opp etter at Aalesund vant mot Strømsgodset etter forrige runde, men jeg tror jeg slipper det nå. Vi må fokusere inn mot Viking-kampen, og det er absolutt et lag vi kan slå neste helg. Vi har som mål å vinne hver kamp, og det mener jeg vi kan klare. Men seieren i dag var helt avgjørende, og uten tre poeng her hadde det blitt tungt, sier Erlandsen til Nettavisen.

HamKam spiller borte mot Viking i neste runde, mens Lyn tar imot Aalesund på hjemmebane.

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.