Gå til sidens hovedinnhold

Slakter Tyskland, hyller Norge

Norges sjokkseier vekker internasjonal oppsikt.

TYSKLAND - NORGE 0-1:

Egil Drillo Olsen var onsdag tilbake som trener for det norske herrelandslaget, og de som så kampen mot Tyskland fikk nok følelsen av at «Ghetto Superstar» og Aerosmiths «I don't want to miss a thing» toppet hitlistene igjen og at man var tilbake i 1998.

Norges 1-0-seier i Düsseldorf ble lagt merke til langt utenfor Norges grenser.

Sjokkresultatet var toppsak på sportssidene til CNN, som omtaler Norges seier som «den største overraskelsen på en travel landslagskveld».

Skjemmet seg ut
«Tapet ble enda mer overraskende av at Joachim Löw hadde den luksusen å kunne sende utpå sitt beste lag, mens den norske treneren Egil Olsen savnet flere nøkkelspillere,» poengterer CNN.

I Tyskland er man rett og slett pinlig berørt. Landslagstrener Joachim «Jogi» Löw får gjennomgå.

«Jogi, dette holder ikke engang mot Liechtenstein» fastslår den tyske avisen Bild i sin skuffelse over tapet. Liechtenstein er Tysklands neste motstander og ligger på 151. plass på Fifas ranking. Avisen påpeker at trener Joachim Löw stilte med sitt beste lag mot et landslag som ikke vant en eneste kamp i 2008.

«De skjemmet seg ut. Det pinlige 0-1-tapet i Düsseldorf forstyrrer Tyskland før VM-kvaliken mot Liechtenstein og Wales,» skriver Bild.

Der Spiegel omtaler også tapet som pinlig, mens Kicker slår fast at «Löws ellever virket stort sett umotivert og endte opp med færre store sjanser enn skandinavene, som flere ganger hadde farlige kontringer.»

Første siden Hitlers tid
Nyhetsbyrået AFP konstaterer at Tyskland for første gang siden sommer-OL i Berlin i 1936 gikk tapende ut av en fotballkamp mot Norge.

«Dette var bare det andre tapet til Tyskland på 21 møter med Norge. Det forrige tapet kom da Adolf Hitler satt med makten,» skriver AFP.

Våre naboland følger selvsagt også med. Selv i Danmark, hvor Drillo og hans fotball aldri har stått høyt i kurs, lar man seg imponere.

«Kanskje Norge burde glemme alt om å kapre FC Københavns Ståle Solbakken som landslagstrener og i stedet beholde den midlertidige treneren Egil Olsen?» spør dansk TV 2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene