Slakter Vaughters’ Vuelta-vraking

Foto: (Scanpix)

Jonathan Vaughters får gjennomgå etter Vuelta-uttaket.

14.08.11 10:20

Thor Hushovd var skuffet etter at nyheten om at han ikke er tatt ut til Vuelta a España kom ut. 33-åringens planer om å lade opp til verdensmesterskapet i København med det spanske etapperittet gikk rett i vasken.

Garmin-Cervélos sportsdirektør Jonathan Vaughters var raskt ute for å benekte at dette hadde noe å gjøre med Hushuvds avgjørelse om å forlate Garmin til fordel for BMC foran neste sesong.

- Til slutt vil Vuelta-laget stort sett bestå av ryttere som ikke fikk sykle touren og unge ryttere vi vil utvikle for fremtiden, var uttalelsen Vaughters kom med ovenfor velonews.com.

LES MER:Dette er ingen Hushovd-hevn

Nylig har det likevel blitt kjent at hvilket lag ryttere velger å kjøre for kommende sesong er en av faktorene som vurderes når Garmin-Cervélo tar ut laget til de viktigste rittene, det bekrefter Vaughters selv.

Cooke: - Fortjener han ingen sjanse?
Det er ikke bare nordmenn som føler seg snytt for en deltaker i Vuelta a España. Australia hadde håpet at Jack Bobridge ville få kjøre minst én Grand Tour denne sesongen, foreløpig har han verken fått delta i Giro d’Italia eller Tour de France.

Saxo Bank-SunGuards rutinerte syklist Baden Cooke reagerer på Vaughters’ disposisjoner.

- Hvor er lojaliteten ovenfor Jack Bobridge som ikke får kjøre noen Grand Tours. Fortjener han ingen sjanse? Spør Cooke Vaughters på det sosiale nettsamfunnet twitter.

- Et viktig kriterie for Vuelta-uttaket er utvikling av ryttere for fremtiden. Så jeg velger ryttere som jeg skal utvikle, responderer sportsdirektøren.

Bobridge har nemlig skrevet under for GreenEdge for neste sesong, og vil som Thor Hushovd forlate Garmin-Cervélo etter 2011-sesongen.

Sportsdirektør Vaughters innrømmer altså at hvorvidt man velger å fortsette i Garmin-Cervélo kan avgjøre om man får lov til å delta i de største rittene.

LES OGSÅ:Vraket Hushovd: - Ikke optimalt

- En av mange faktorer
procycling.nos egen Petter Tenstad fulgte opp Vaughters uttalelse på følgende vis.

- Så du innrømmer at du velger ryttere dere beholder i laget, heter det i meldingen som henviser til vrakingen av Thor Hushovd.

- Nei, det er feil, men det ville være uærlig å si at det ikke er en av mange faktorer, svarer Vaughters.

Om Thor Hushovd ble vraket til Vuelta a España på grunn av sin beslutning om å forlate Garmin-Cervélo vil vi nok aldri komme til bunns i. Men den regjerende verdensmesteren med to etappeseire fra årets Tour de France må uansett finne seg et annet opplegg foran verdensmesterskapet.

PS: Thor Hushovd skal kjøre Vattenfall Cyclassic, GP de Plouay og Tour of Britain før VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.