*Nettavisen* Sport.

Slakter Woods og Mickelson

Ernie Els har lite til overs for at Tiger Woods, Phil Mickelson og David Love III heller ikke i år deltar i VM i matchplay.

14.10.04 09:59

Els mener de tre beste spillerne i USA burde ivaretatt ansvaret sitt i forhold til å spille golf over hele verden, og blitt med i jakten på førstepremieren på en million pund i Wentworth-turneringen.

Fantastisk historie
Woods, Mickelson og Love var alle naturlig nok kvalifisert for turneringen, som begynner torsdag, men alle trakk seg av forskjellige årsaker. De er de eneste spillerne på topp åtte som ikke deltar.

- Jeg vet ikke helt hvorfor de ikke kommer. Dette er en stor turnering, som har pågått i over 40 år, og som har en fantastisk historie. Det er ikke lange flyturen, men mange av spillerne stiller ikke opp. Tiger er vel fortsatt på bryllupsreise, men vi sitter her nesten hvert eneste år og snakker om hvorfor de ikke er her, og jeg tror den generelle følelsen er at de burde vært her, sier Els, ifølge The Sun.

Kritisk til PGA-arrangørene
Verdenstoeren deler også ut en solid porsjon med kritikk mot PGA-arrangørene i USA. Sørrafrikaneren hevder de forsøker å tvinge ham til å droppe touren i Europa for å spille flere turneringer i USA.

PGA-arrangørene har forlangt at Els spiller mer enn de 17 turneringene han har vært med på i år, selv om minimumskravet er 15.

- De ber meg om å stille opp mye mer enn det, noe jeg ikke er fornøyd med. Jeg liker timeplanen min. Jeg ser på meg selv som en global golfspiller. Jeg spiller 17 turneringer i USA, 15 i Europa og et par i Sør-Afrika. Jeg har spilt sånn i hele karrieren min, og jeg har ingen planer om å endre på det nå, sier han.

Els er regjerende mester i turneringen og førsteseedet. Han begynner mot Scott Drummond. Vijay Singh møter Ryder Cup-kaptein Bernhard Langer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.