Slaktes av TV 2-ekspertene

Foto: Olly Greenwood / AFP / NTB scanpix

Martin Skrtel hadde ingen god dag på jobben for Liverpool.

16.03.13 20:39

SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 3-1:

Liverpool har vært inne i en god periode, med tre strake ligaseiere i tillegg til Europa League-seieren mot Zenit - der merseysiderne likevel måtte se seg slått ut på antall scorede bortemål.

Totalt fire seiere på rad gir en god porsjon med selvtillit, og mot Southampton på lørdag skulle Liverpool ta nok en trepoenger - og for alvor melde seg på i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League, som gir kvalifisering til Champions League neste år.

Men for Liverpool-fansen ble lørdagen en eneste stor katastrofe.

Laget var aldri i nærheten av å matche Southampton-spillerne i intensitet og aggressivitet, og spikeren i kista kom på en måte som var illustrerende for kampen på alle måter:

Jay Rodriguez kunne fosse fram på midtbanen, og ikke én Liverpool-spiller valgte å gå opp i angrepsspilleren. Spissen kunne sette inn 3-1-målet på enkelt vis, og knuste kanskje samtidig Liverpools håp om Champions League-spill neste sesong.

- Meget svakt forsvarsspill
Etter kampen får merseysiderne gjennomgå av TV 2s Premier League-eksperter, og spesielt midtstopper Martin Skrtel må se langt etter skryt.

- Det er meget, meget svakt forsvarsspill. Når du har sånne dager på jobben, er det ingen tvil om at du vil være helt andre steder enn på en fotballbane, sier TV 2-ekspert Petter Myhre om Skrtel.

Hans kollega Erik Thorstvedt er imponert over Southampton, som han mener sikret seg en ny sesong i Premier League med lørdagens trepoenger.

- De greier seg i divisjonen. Her ligger det et grunnlag for å bygge et eller annet. Det blir spennende å se om de både greier seg denne sesongen og kan ta et steg opp neste år, sier den tidligere landslagskeeperen.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers er tydelig på at hans lag ikke var gode nok på lørdag.

- Det var definitivt ikke slik vi har spilt de siste ukene, sier han ifølge BBC.

- Vi kom ikke i gang før vi lå under 2-0. Vi slapp inn enkle mål, noe som har vært ulikt oss, og vi er skuffet over det, kommenterer han.

Forren vraket som tredjevalg
Men selv om det ble en svært god dag for Southampton, er kanskje ikke Vegard Forren like fornøyd.

Den tidligere Molde-spilleren har ikke fått et eneste spilleminutt på Southamptons A-lag, og satt som vanlig på benken på St. Mary's denne lørdagen.

Da midtstopper Jos Hooiveld måtte ut med skade etter en halvtime, kunne det kanskje være duket for Forrens debut, men Southampton-manager Mauricio Pochettino valgte i stedet å hive innpå José Fonte.

Det betyr at Forren for øyeblikket er fjerdevalget av Southampton-stopperne, og veien mot A-laget ser lengre ut enn noen gang.

FUS I ALT-BLOGGEN KOMMENTERER: Ikke så rart at Forren ikke får sjansen

Tok kommandoen fra start
Southampton åpnet kampen med å ta kommandoen fra start, og det tok ikke lang tid før St. Mary's eksploderte.

Drøyt fem minutter var spilt da vertene rullet opp på høyre side, og Gastón Ramírez slo inn i feltet. Der ventet Jay Rodriguez, som headet ballen ned til Morgan Schneiderlin. Franskmannen satte kula i nettet med en vakker flikk, og hjemmelaget var i føringen.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp / NTB scanpix

Men de ga seg ikke med det heller.

De rødkledde var best i det meste på banen, og det var langt ifra ufortjent da Rickie Lambert doblet ledelsen etter en drøy halvtime.

Da fikk nemlig Southampton frispark på omtrent 20 meters hold, og midtbanespilleren gjorde seg klar til å hamre ballen mot nærmeste hjørne. Kula traff imidlertid Darren Sturridge i Liverpool-muren, endret retning, og gikk inn i lengste hjørne bak en utspilt Brad Jones i Liverpool-buret.

Nytt håp
Like før pause tente Philippe Coutinho Liverpools håp, da han banket inn 1-2-scoringen etter en retur på et skudd fra Daniel Sturridge.

Men Southampton var best denne ettermiddagen.

Liverpool forsøkte å jage en utligning etter pause, men klarte ikke å spille seg til de helt store sjansene. I stedet var det vertene som utnyttet kontringsmulighetene som åpnet seg, og Adam Lallana burde ha lagt på til 3-1 da han kom alene mot Brad Jones drøyt ti minutter før full tid.

Minuttet etterpå tok imidlertid Jay Rodriguez ansvar.

Foto: Chris Ison / Pa Photos / NTB scanpix

Hårreisende forsvarsspill
23-åringen satte fart på midten, og utnyttet et meget passivt Liverpool-forsvar. Ingen gikk opp i spissen, som kunne dra seg inn i feltet og avslutte. Brad Jones reddet skuddet, men på returen var Rodriguez først og satte ballen i tomt bur.

Dermed var kampen på St. Mary's nær avgjort, og Southampton klatrer et godt stykke unna nedrykkssumpa i Premier League. Klubben er sju poeng over Queens Park Rangers under streken, etter at sistnevnte tapte 3-2 for Aston Villa på lørdag.

Liverpool på sin side må levere en meget sterk sesongavslutning for å kunne ha sjansen til å ta den viktige fjerdeplassen. Den innehar for øyeblikket Chelsea, sju poeng foran merseysiderne - med en kamp mer spilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.