Gå til sidens hovedinnhold

Slaktes etter dette kortet

Det røde kortet Gary Cahill fikk mot Tottenham var riv ruskende galt, mener de aller fleste.

Lørdag. White Hart Lane. 15.18 lokal tid:

Bolton-forsvarer Gary Cahill roter det til for seg selv, mister ballen til Tottenhams Scott Parker og ender med å legge landslagskameraten resolutt i bakken.

Dommer Stuart Attwell svarer med å trekke frem det røde kortet, til overraskelse for Tottenham-manager Harry Redknapp og til eitrende raseri fra alle med hjertet i Bolton. Trolig mente Attwell at Cahill fratok Parker en opplagt scoringsmulighet.

- Protesterer
Men Parker var fortsatt nesten 50 meter fra mål, litt ute på siden og en rekke Bolton-forsvarer var i posisjon til å kunne stanse motstanderens fremmarsj. Ergo ingen god grunn til å trekke fram den kortet røde fargen. Soleklart gult, men ikke rødt.

Derfor ønsker Bolton å få det røde kortet opphevet, og vil levere en protest til Det engelske fotballforbundet (FA).

- Jeg vil anke avgjørelsen så snart jeg kan, bekrefter Bolton-manager Owen Coyle til Sky Sports.

Coyle får støtte av den tidligere dommeren og nå avisspaltisten Graham Poll.

- Parker var ikke på vei mot mål, han var 45 yards fra mållinjen, og med hell ville han hatt muligheten til å score; det var ingen opplagt målsjanse, skriver Poll i sin spalte i Daily Mail.

- Dommer Stuart Attwell mente noe annet, og utviste Cahill feilaktig, konkluderer Poll.

Påvirket av Newcastle - Chelsea?
Han frykter at Attwell kan ha blitt påvirket av noe som skjedde i Newcastle tidligere på dagen. Da ble nemlig Newcastles Demba Ba felt av Chelseas David Luiz, i en situasjon der Poll mener at Luiz skulle vært utvist. Ba var nemlig i en opplagt scoringsposisjon.

Dommeren i den kampen, Mike Dean, fikk kritikk for at han ikke viste Luiz det røde kortet, og innrømmet etter kampen at han hadde gjort en feil.

- Man må jo lure på om Stuart Attwell så Newcastle mot Chelsea, for den ble spilt først og i forberedelsene sine kan han ha hatt tid til overs, sett kampen og tenkt: «jeg må ikke overse én i dag», sier Poll til TalkSport.

Poll antyder også at det bør gå lenge til Attwell igjen dømmer på Premier League-nivå.

- Mike Dean er en god dommer som gjorde en feilaktig avgjørelse. Pierluigi Collina snakket alltid om at når man var en toppdommer, kunne man gjøre en tabbe og likevel ha troverdighet som kampleder. Stuart Attwell er ikke i den posisjonen. Han er en dommer som klamrer seg fast. Han har noen store tilhengere i FAs komiteer som tydeligvis liker ham, og som beholder ham samme hva, men det virker rart på de andre dommerne, mener Poll.

Tottenham ledet 1-0 da Cahill ble utvist, og vant kampen komfortabelt 3-0.

Stuart Attwell er forøvrig mest kjent for å ha godkjent et mål i kampen mellom Watford og Reading i 2008 uten at ballen var over streken.

Se den episoden her:

HTML EMBED

Og her er legendariske Chris Kamaras kommentering av det som skjedde:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken