RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slaktet Lerkendal

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Man får ikke fram kvalitet når ballen er mer i knærne enn i føttene på spillerne, raser Dag Eilev Fagermo.

ROSENBORG-ODD 1-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborgs forrige hjemmekamp på Lerkendal ble ingen severdig affære. Til det ble kampen for mye preget av kriging, og langt i fra det finspillet Rosenborg til tider har prestert.

I søndagens oppgjør mot Odd var det nok en gang duket for krig. Toppoppgjøret på Lerkendal ble aldri noen stor fotballopplevelse.

Akkurat det må den elendig matta på Lerkendal ta skylden for. I alle fall i følge Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

- Nesten verdiløst
- Det var en forferdelig dårlig bane, og da blir det en dårlig fotballkamp, sier Fagermo til Nettavisen etter kampen.

- Det nytter ikke å underholde 16000 mennesker på en slik bane. Det blir nesten verdiløst, fortsetter treneren.

For selv om uavgjort borte mot serielederen i seg selv er et godt resultat, var ikke Fagermo fra seg av glede. At Odd scoret på sin eneste skikkelige store målsjanse var heller ikke nok til at Fagermo var strålende fornøyd.

- Jo, jeg er fornøyd. Men Rosenborg skapte ikke akkurat mye de heller, så det er helt greit med uavgjort, fortsetter Odd-treneren. Og oppsummerer kort det som var en sjansefattig fotballkamp. 4-1 i favør Rosenborg i klare målsjanser bærer ikke akkurat preg av en heftig fotballopplevelse.

- Lettere å være destruktiv
Erik Hamrén på sin side var en skuffet mann etter kampen. Også han registrerte den dårlige matta, men ville ikke skylde på den.

- Det er en faktor som spiller inn, men det handler like mye om kvaliteten i spillet vårt og motstanderen. Vi hadde sjanser i denne kampen, sjanser vi har scoret på tidligere i denne sesongen. Det gjorde vi dessverre ikke i dag, sier Hamrén til Nettavisen.

Likevel legger ikke Hamrén skjul på at den dårlige banen ikke bidro til at Rosenborg fikk utnyttet styrkene sine.

- Det er klart at det er lettere å være destruktiv enn konstruktiv på en bane som dette.

- Er det verre for et fintspillende lag som Rosenborg å spille på en slik bane, enn lag som kommer fra Adeccoligaen og er vant til å krige?

- Det kan du tenke deg til selv, svarer Hamrén tørt, som likevel mener at Rosenborg kunne vunnet kampen.

- Jeg hadde forventet at Odd skulle skape flere sjanser, med tanke på sesongåpningen deres, men de skaper nesten ingenting. Så gjør vi én defensiv feil i kampen og den utnytter de, sier Hamrén. Svensken sikter til situasjonen der Simen Brenne kom seg ned til linja og fikk vippet ballen over på bakerste stolpe. Der kunne store Peter Kovacs heade ballen i åpent mål. 1-0 til Odd og Rosenborg skulle jobbe for poengene på sin egen bane.

Utligningen kom bare ti minutter senere, da ved Rade Prica, som headet et innlegg fra Mikael Dorsin i mål.

- Drar det fryktelig langt
Men selv om Rosenborg tilsynelatende ble snytt for straffe i sluttminuttene, da Steffen Iversen ble revet ned i feltet, var ikke uavgjort et helt feil resultat.

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, var enig i at banen ikke var optimal, men mener det hører med når man spiller fotball så tidlig på året i Trondheim. Likevel mener han Fagermo går vel langt i sin kritikk.

- Banen er helt klart ikke optimal. Men Odd kommer fra nesten bare kunstgresskamper, samt en kamp på Viking stadion der banen er strøken, så jeg skjønner at han reagerer. Men å kalle det verdiløst er å dra det fryktelig langt, sier Hoftun til Nettavisen.

- Men banen får vi ikke gjort noe med, i dag er vi rett og slett ikke gode nok, fortsetter Hoftun.

Ikke kunstgress i framtiden
Fagermo på sin side mener at banen hemmer Rosenborg i sitt spill.

- Man får ikke fram kvalitet i spillerne når ballen er oftere i knærne enn i føttene. Det er klart at det svekker et lag som Rosenborg, sier Fagermo.

Det er Rosenborgs Marek Sapara helt enig i. Slovaken har vært en av Rosenborgs beste spillere i sesongstarten, men strevde i likhet med resten av spillerne ute på matta.

- Odd kom for å slåss. Når matta er som den er blir det mer krig enn spill der ute. På gode baner bruker man tiden før man mottar en pasning på å orientere seg hvor medspillerne er. På en slik bane som i dag må man bruke all konsentrasjon på ballen og det taper man tid på. Dermed blir det flere dueller og mindre finspill, sukker Sapara.

Men å skylde på banen, vil heller ikke han.

- Vi må være innstilte på å slåss mer i slike kamper, så enkelt er det.

Og til tross for at både Erik Hamrén og Erik Hoftun skylder på klimaet, ønsker ingen av dem å ta ordet kunstgress i sin munn.

- Nei, vi ønsker å spille på gress i framtiden også, sier Hoftun til det spørsmålet.

Og med rekordtidlig seriestart i år, og det samme i årene som kommer, må nok Rosenborg forberede seg på flere kriger i framtiden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere