RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slalåm skal styrkes

Foto: Ola Matsson (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men ikke aktuelt å skille ut løperne i eget lag.

Slalåmspesialistene med unggutten Truls Johansen i spissen får flere ressurser til rådighet før VM-sesongen i 2013.

- Målet er å styrke satsingen på de tekniske disiplinene (slalåm og storslalåm) på herresiden. Oppfølgingen av løperne kommer til å bli mye tettere enn hva tilfellet har vært de siste sesongene, men det blir ikke aktuelt å skille ut de løperne som satser på slalåm og storslalåm i et eget lag, sier sportssjefen i alpint, Claus J. Ryste til NTB.

Foreløpig er det ikke helt klart hvordan lagene vil bli i kommende sesong, men store forandringer blir det uansett ikke snakk om.

- Lagene kommer til å bli klare i slutten av denne uken. Det meste er på plass allerede, men vi vil gjerne kvalitetssikre det vi har gjort før vi offentliggjør noe som helst, forteller sportssjefen.

I år har verdenscuplaget for menn bestått av Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Truls Ove Karlsen, Lars Elton Myhre og Leif Kristian Haugen.

På kvinnesiden er det bare Lotte Smiseth Sejersted som har vært på dette nivået.

- Det ligger vel ikke an til at vi kommer til å øke størrelsen på lagene i særlig grad, og de tre mesterne våre fra junior-VM kommer i alle fall ikke til å bli kjørt inn i verdenscupsirkuset med en gang. For juniorene er det viktig å ta de riktige skrittene i utviklingen, men gjør de det bra, er veien kort til verdenscupsirkuset, forteller Ryste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere