Slapp av, Norge!

Foto: (Endura Racing)

- Det blir nok tøft med en topp 5-plassering, sier Alex Wetterhall til procycling.no.

14.10.11 15:10

En 26-åring fra Värnamo kan gjøre livet surt for Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd i helgen. Endura Racing-rytteren kan nemlig knipe de nødvendige poengene som gjør at Norges OL-kvote kan kuttes fra fire til tre mann.

Det var faktisk ikke svensken klar over før han gikk inn på www.procycling.no, fredag ettermiddag.

- Nei, det visste jeg faktisk ikke. Jeg snakket med Glenn Magnusson om OL-plasser tidligere i dag, men vi har først og fremst fokus på egne plasser og poengene jeg samler inn på rankingen til europatouren. Det gjelder bare å plassere seg høyt på resultatlisten nå. Jeg har fått presset på meg, sier Wetterhall til procycling.no.

Wetterhall: - Det blir tøft
Forutsatt at verken Lars Petter Nordhaug eller Gabriel Rasch blir topp 10 under Giro di Lombardia, bør Norge helst holde svenskene bak seg på europarankingen for å være sikret fire OL-plasser.

Avstanden er foreløpig 22 poeng i Norges favør.

Det betyr at Wetterhall må bli blant de fire fremste i søndagens Chrono des Nationes, dersom «söta bror» skal klatre forbi oss.

- Med Tony Martin, David Millar og de andre på startstreken, har vi grunn til å være bekymret, Alex?

- Ja, du. Jeg har i hvert fall tenkt å gjøre et bra ritt, så får vi se hvor høyt opp jeg ender. Jeg har en 13.-plass i rittet tidligere, men startfeltet har vel aldri vært så sterkt som det er nå. Jeg kan kanskje komme inn blant de fem beste, om jeg har en dag tilsvarende den jeg hadde under SM (det svenske mesterskapet) for to år siden, men det skal nok godt gjøres å få til det, innrømmer han.

Mislyktes i Danmark
Under VM i København forsvarte både han og Gustav Larsson fedrelandets ære. Da ville det seg ikke for noen av de to.

Wetterhall endte på en skuffende 37.-plass, 5 minutter og 35 sekunder bak Tony Martin. Larsson lyktes heller ikke helt, og ble til slutt nummer 12: 3 minutter og 34 sekunder bak det tyske tempoesset.

Les også: Kan rappe norsk OL-plass

Nå er de to svenskene nødt til å ta en aldri så liten taktikkprat foran sesongavslutningen i Vendée-regionen.

- Det hadde jo vært dumt om han ble nummer fire og jeg nummer fem. Det beste er jo om jeg ender høyest opp på resultatlisten. Vi får ta en prat om det før vi kommer ned dit, sier Wetterhall med et smil.

- Hvordan er egentlig formen din for tiden?

- Den er OK. Jeg håpet på en bedre dag i VM, men det endte med en stor skuffelse for meg. Jeg forsøker å komme meg tilbake, men det er vanskelig å starte med gode bein så sent på sesongen, innrømmer svensken.

Beroliget?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.