RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Slapp Emil står over

Sist oppdatert:
Ingen sykdom påvist, men Emil Hegle Svendsen tar ingen sjanser.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen føler seg slapp i kroppen, og har valgt å stå over sprinten og den påfølgende jaktstarten denne helga.

- Jeg våknet med litt hodepine i dag, og følte meg slapp i kroppen. På formiddagen gikk jeg meg en tur, og ble fort andpusten og sliten. Man må være 100 prosent for å være med i dette gamet, og det er jeg ikke i dag. Jeg er ikke her bare for å gå, jeg er her for å kjempe om medalje. Det er jeg ikke klar for i dag, sier Emil Hegle Svendsen.

Hegle Svendsen var blant de desidert største favorittene på helgens distanser. Nå må han i stedet følge erstatter Lars Bergers prestasjoner fra TV-skjermen på hotellet.

- Det er kjempesurt, og en tung avgjørelse, siden jeg ikke er skikkelig syk. Men jeg kjenner kroppen min veldig godt, og vet at jeg ikke er så sprek som jeg må være for å yte maksimalt. Nå fokuserer jeg på å bli helt frisk, slik at jeg kan være med å kjempe om medaljer senere i VM.

Blir isolert
Det norske skiskytterleiren var selvsagt ikke glade for den nedslående beskjeden vedrørende fjorårets VM-konge.

Innspill til Nettavisen i Sør-Korea? Send ditt tips her!

Landslagslege Bård I. Freberg roser likevel 23-åringens håndtering av problemet.

- Emil er en strateg. Han tenker fremover. Han gikk en tur i formiddag og følte seg litt slapp. Det fortalte han meg og vi foretok en idrettslig undersøkelse, samt en blodprøve. Heldigvis var det ingen tegn til at det var noe galt med gutten, sier Freberg til Nettavisen.

- Gjør dere noen preventivt i forhold til resten av utøverne?

- Her følger vi vanlig prosedyre ved sykdomstilfeller. Emil blir isolert fra resten av troppen.

Har medaljefokus
Hegle Svendsen velger nå å flytte fokus mot VM-øvelsene utover neste uke. Ettersom han regnes blant de ypperste medaljefavorittene i VM, ønsker han ikke å ta unødige sjanser med kroppen sin.

- Jeg støtter avgjørelsen hans. Emil stiller til de rennene han føler han kan ta medalje i. Hadde han gått i dag, ville sjansen for at han ville pådratt seg en infeksjon vært mye større, påpeker legen.

Det norske laget består dermed av Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Alexander Os og Lars Berger. Sprinten starter 19.15 koreansk tid, altså 11.15 for dem som følger mesterskapet hjemme i Norge.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere