RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Slapp inn sju mål på en omgang

Sist oppdatert:
- Pinlig og flaut, sier landslagstreneren etter EM-finalen.

Det norske J19-landslaget i fotball tok seg til EM-finalen etter å ha slått Italia 3-2 på onsdag.

Men kanskje kostet den sterke seieren over vertsnasjonen litt for mye for de norske ungjentene.

Fire mål på ti minutter
Mot Tyskland i finalen hang i hvert fall det norske laget brukbart med i én omgang. Men i de siste 45 minuttene kollapset jentene fullstendig.

Det var tyskerne som ledet an også i første omgang, men Norge forsvarte seg godt. Likevel klarte Luisa Wensing å sette ballen i mål etter en halv times spill, uten at det frarøvet de norske jentenes håp om å dra i land en overraskende seier.

Tross alt var Norge svært nær en 2-2-scoring i sluttminuttene i åpningskampen av mesterskapet mot nettopp Tyskland, en kamp som til slutt endte med 1-3-tap for de rødkledte jentene.

Men så, i andre omgang av lørdagens finale - fra det 50. til det 60. spilleminuttet - nettet tyskerne ikke mindre enn fire ganger.

Med 5-0 i målprotokollen så det hele unektelig noe vanskeligere ut, og Tyskland fortsatte bare å kjøre på.

Melissa Bjånesøy scoret et norsk trøstemål etter hjørnespark knappe 20 minutter før slutt, men finalemotstanderne ga seg ikke før det sto 8-1 på resultattavla.

- Marerittaktig
Dermed endte mesterskapet med norsk sølv, noe som på tross av lørdagens stortap må sies å være en svært god prestasjon.

Akkurat det klarer imidlertid ikke landslagstrener Jarl Torske å glede seg over etter ydmykelsen.

- Dette ble en marerittaktig slutt for oss. Akkurat nå føler vi at det har ødelagt en del av det positive inntrykket av prestasjonene våre her. Vi har gjort et veldig godt mesterskap, men det er pinlig og flaut å ryke 8-1 i finalen, sier landslagstrener Jarl Torske til fotball.no.

- De valset over oss med sin bevegelighet og gode ferdigheter. Vi må etter hvert gjøre en grundig analyse for å se hva som gjorde at brøt sammen på denne måten, forklarer han.

Nevnte Bjånesøy, som til daglig spiller i Sandviken, ble Norges toppscorer i turneringen med totalt sju mål i europamesterskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere