RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slapp med skrekken etter aketur

Foto: Harley Peters (Getty Images Sport)
Sist oppdatert:
Olaf Tuftes karriere kunne vært over etter en aketur med ungene.

ANB: Den dobbelte olympiamesteren i roing, som har allerede rettet fokus mot OL i London i 2012, bruker gjerne vinteren til alternativ trening. De siste dagene har vestfoldingen oppholdt seg på hytta på Golsfjellet, men lite snø har gjort det umulig å spenne på seg langrennsskiene.

Dermed ble det i stedet god tid til aking med barna Mie Lovise og Herman Aurelius – en seanse som kunne endt riktig galt for 34-åringen.

- Vi fant en liten skrent hvor det var bratt nok til å ake ned i pudderet. Mie Lovise på ett akebrett, og Herman og pappa på det neste. Det gikk fint én gang, men på runde to smalt det seriøst, melder Tufte på sin hjemmeside.

Svartnet
Aketuren endte med hard landing på en stein som stakk opp av snøen. OL-mesteren ble liggende å vri seg i smerter.

- Den traff meg rett over halebeinet (heldigvis) på det som heter sacrum, og her er det ganske massivt med bein. Men også en del nerver. Det smalt så det svartnet for meg, og smertene var enorme, beskriver Tufte.

- Jeg ble liggende i veikanten å hive etter pusten. Ble liggende i flere minutter. Det var forferdelig vondt. Var sikker på at noe virkelig var gått i stykker, fortsetter hardhausen fra Nykirke utenfor Horten.

Ikke alle skjønte at pappa hadde det vondt.

- Herman Aurelius lå på ryggen i snøen ved min side og gliste. Han hadde jo fått akt. Det er gøy!!

- Kunne vært over
Tufte hadde imidlertid så store smerter at han valgte å oppsøke legevakta. Der fikk han beroligende tilbakemeldinger.

- De mente at jeg ikke har brukket eller bristet noe. Håper de har rett. Men det føles som om noe ikke er helt som det skal, lyder det fra vestfoldingen.

Han innrømmer gjerne at han sannsynligvis hadde hell i uhellet.

- Om det nå bare er slik at det er veldig sårt en stund, så er jeg glad til. Men det kunne gått voldsomt mye verre om det hadde truffet rett på halebeinstippen. Da kunne roing vært over. Og det var ikke mange millimeter unna!

«Ekstra hull der bak»
I tillegg ser 34-åringen det komiske i at han pådro seg skade på en aketur.

- Til vanlig flyr jeg gjennom lufta på motorsykkel hjemme på gården. Men når det er snakk om å ake en sju meter lang skråning med ungene, da går det galt.

- Det var jaggu nære jeg fikk et ekstra høl der bak, humrer Tufte. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere